Masa de Revelion: 10 Aperitive festive pe care le vei adora


Masa de Revelion arata senzational cu 10 aperitive festive, usor de pregatit

Mod de preparare

Chiftelele cu susan:

se amestecă carnea tocată cu 1 cartof fiert dat pe răzătoare, cu condimentele și oul bătut, se dau prin făînă și apoi prin susan și se prăjesc în tigaia cu ulei.

Checul aperitiv:

se amestecă ouăle bătute cu cășcavalul ras,rondelele de măsline și cubulețele din salam,șunculiță, ardei și cârnat , se adaugă făînă ametecata cu praful de copt și un praf de sare.Se toarnă într-o tavă de chec unsă cu unt și tapetata cu pesmet. Se lasă larumenit și se taie felii, se servește rece.

Salată de ciuperci cu pui și maioneză:

se fierbe pieptul de pui, apoi se taie mărunt cu cuțitul. Se tocă ciupercilemarunt și se călesc cu puțîn ulei.Apoi se scurg și se sărează puțîn. Se amestecă cu piptulbucatele și cu maioneză în care s-a zdrobit un grăunte de usturoi. Se servește rece de la frigider.

Citeste si: Piftie ca la bunica. AŞA se face o piftie delicioasă pentru mesele românilor

Salată de ton cu surimi:

se tăia rondele mici din surimi,se amestecă cu carnea de ton de la o conservă mare de ton în ulei(rio mare), se da un praf de sare și de piper, se picură puțînă zeamă de lămâie și se amestecă cu maioneză.Se ornează cu salată verde și felii de lămâie.Se servește rece de la frigider.


Snitzel din file de cod:

Se ia fileul de cod și se ține puțîn în vină alb în care am pus o frunză de rozmarin și o felie de lămâie.Se răzuiește puțînă coajă de lămâie, se amestecă cu făînă și sarea.Apoi se ia fileul de cod și se da prin ou și prin făînă cu lămâie.Se prăjește cu grijă să nu se sfarme.Se servește cu felii de lămâie.



Snitzel din mușchi de porc:

se bate mușchiul de porc bine, apoi se ține puțîn în vin roșu în care am pus sare,piper, o lingură ulei de măsline și o frunză de dafin.Se ia apoi mușchiul și se da prin ou bătut,făînă și pesmet,se prăjește în tigaia cu ulei.

Citeste si: Albă că zăpada - REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare

Piept de pui pane:

se ia fileul de piept de pui, se ține în lapte amestecat cu un praf de curry. Se da apoi prin miere amestecată cu muștar, se mai da un praf de sare și piper, apoi se da prin ou ametecat cu făînă. Se prăjește în tigaia cu ulei încins.


Cordon Bleu:

se ia câte o felie de mușchi de porc, se bate bine,se pune peste ea o fleie de șuncă presată și una de cășcaval, se rulează, se prinde cu scobitoarea, se da prin ou bătut, făînă și pesmet.Se prăjește în tigaia cu ulei încins.


Tablă de șah:

se taie cuburi potrivite din cartof și din carne de porc.Se așează alternativ cuburile că o tablă de șah și se învelesc cu folie de aluminiu, se stropesc cu puțîn unt și sare și se dau la cuptor învelite bine, când sunt aproape gata se desface folia să se rumeneasca puțîn.Se sevesc călduțe cu frunze de pătrunjel alături.



Tartinele vesele:

se face o omletă din ouă bătute cu brnza rasă.Se taie pătrățele. Apoi tăiem cuburi din șuncă presată, castrvete, cășcaval și le infigem printr-o scobitoare.În vârf se pune o boabă de zmeură pt.culoare. Ornăm restlplatoului cu frunze de ceapă verde și măsline.

sursa: gustos.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Andreea de la Puterea dragostei, ipostază incendiară: „Mai vorbești cu Marius sau nu....”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri