Marcel Vela, anunț important pentru românii din Diaspora: „Mulțumesc pentru înțelegere”


Ce le-a transmis ministrul Afacerilor Interne românilor aflați în Diaspora, care își doreau să revină în țară cu ocazia sărbătorilor pascale.


In articol:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj important către românii din Diaspora. Aflat duminică, 12 aprilie într-o vizită la Vama Nădlac 1, pentru a verifica situația intrărilor în țară, ministrul a vorbit cu românii aflați la graniță și le-a transmis un mesaj extrem de important.

Acesta le-a mulțumit celor au înțeles cât de important este ca să nu vină acasă de Paște și să nu îi expună pe cei dragi în contextul pandemiei de coronavirus. De altfel, Marcel Vela a precizat că nu crede că se va înregistra un val de oameni mari în preajma Paștelui, deoarece sunt conștienți de situația.

Citeste si: Ordonanța numărul 9. Marcel Vela anunță noi restricții începând de săptămâna aceasta

Românii care intră în țară, ținuți în carantină instituționalizată

Deși vor veni acasă cât mai aproape de sărbătorile pascale, aceștia nu le vor petrece alături de familie. Ei vor intra direct în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

Citeste si: Noi măsuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. Ce se întâmplă cu aceștia în momentul internării. Protocolul o spune clar

 

„Mă folosesc de acest prilej să le mulţumesc pentru înţelegere şi să-i asigur de toată susţinerea noastră şi de toată determinarea noastră în a rezolva această situaţie critică în care se află România. Astfel încât, nu peste multă vreme, să reducem treptat restricţiile şi să revenim la viaţă normală pentru ca, în perspectivă şi ei, şi noi să trăim normal, să sărbătorim sfintele Paşti în mod normal în anii viitori şi să avem cât mai puţine cazuri dramatice, cât mai puţine decese, să pierdem cât mai puţini din cei dragi.”, a declarat Vela.

 

În plus, în zilele următoare, Marcel Vela a anunțat că va exista și ordonanța 9, în care vor exista noi restricții de care românii trebuie să țină cont până la terminarea stării de urgență instituită de către Președintele României, Klaus Iohannis.


Citește și:

Ordonanța numărul 9. Marcel Vela anunță noi restricții începând de săptămâna aceasta

Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei

Raed Arafat: „Vine Paștele, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele”

Raed Arafat, mesaj important despre purtarea măștii de protecție: „Dacă nu găsiți să cumpărați, improvizați ceva!”

Doctorul Adrian Streinu Cercel anunță: „Toți suntem în aceeași mare problemă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Lidia Buble, adevărul despre relația cu Răzvan Simion: „Ne înțelegem foarte bine”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri