Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei


Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa. Vela a mai anunţat că mai multe zoboruri internaţionale vor fi suspendate pentru 14 zile începând din 5 aprilie ora 23:00. Ministrul de Interne a mai anunţat că sunt autorizate zboruri charter către alte state pentru muncitorii sezonieri, cu acordul autorităţilor din statele de destinaţie. Sunt exceptaţi cei care lucrează în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale, potrivit news.ro.  

”Se instituire carantina pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarera şi ieşirea doar pentru transportul de marfă şi aprovizonarea populaţiei”, a anunţat Vela.

Citeste si: Rareș Bogdan: "Tratamentul împotriva virusului Covid19 se pare ca este gata!"

El a precizat că avem primul cetăîean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenţii care l-au oprit la un filtru, la Vaslui.

Ministrul a subliniat că din cele 48 de cazuri de coronavirus înregistrate în judeţul Ialomiţa, 31 sunt din Ţăndărei, iar din totalul de 8 pacienti decedaţi în acest judeţ 7 sunt tot din Ţăndărei.

Ministrul Vela a mai anunţat că, având  în vedere că multe ţări au intrat în zona roşie, mai multe zboruri internaţionale au fost suspendate.

”Am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria, Beliga, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran către România pentru 14 zile începând din data de 5 aprilie ora 23;00”, a declarat Marcel Vela.

Conform ministrului de Interne, sau fost autorizate zboruri efectuate de operatorii aerieni prin curse charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România spre alte state, cu avizul autorităţilor competente din alte state. Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar şi al muncii în zona asistenţei sociale, a subliniat el.

 

”Am stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport cu capacitate peste 2,4 tone care nu prezintă simptone de COVID-19 că vor completa doar o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse. Nu se vor izola la domiliciu, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor de protecţie pentru COVID 19 şi să nu aibă la intrarea în ţară simptome de COVID-19”, a declarat Vela.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, apel îngrijorător către români: „Riscul este să apară focare pe care nu mai putem să le controlăm”

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele mai bune alimente ale sezonului. Uite ce poți consuma pentru a-ți menține sănătatea

Festival la parastasul Ionelei Prodan! Muzică și mâncare pe mormântul artistei de muzică populară

DIGI 24: Este cea mai proastă veste pentru români. Raed Arafat a făcut anunțul

Australia, scădere susţinută a numărului de noi cazuri de Covid-19

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
De ce nu slăbim, deși suntem atenți la ceea ce mâncăm „Stresul ne influențează greutatea”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri