Mananci varza murata? Iata ce se intampla in organismul tau cand faci asta


Muraturile sunt preferatele romanilor in sezonul rece, iar varza murata este, de departe, cel mai consumat aliment fermentat. Putini sunt, insa, cei care cunosc beneficiile sale.

In momentul fermentarii, sunt eliberate o serie de bacterii bune sau bacterii benefice care au rolul de a face substanţele nutritive din varza sa fie mai usor de absorbit de organismul nostru.

Aceste bacterii bune elimina adesea si acid lactic, motiv pentru care varza murata devine un probiotic natural. Acidul lactic este foarte important mai ales in problemele digestive (de aceea se recomanda consumul de muraturi atunci cand esti mahmur) deoarece vindeca flora stomacala si intareste astfel sistemul imunitar.

Sursa: observator.tv


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Sunt bolnavi de COVID-19, dar se plimbă în voie pe litoral. Informații de ultim moment

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri