Ludovic Orban, despre sancțiunile pentru cei care nu vor purta mască după data de 15 mai


Ce a transmis Ludovic Orban despre ce sancțiuni se vor da în cazul celor care nu vor purta mască de protecție începând cu data de 15 mai.


In articol:

Premierul Ludovic Orban anunţă că va exista „în timp” o sancţiune pentru cei care nu vor respecta regula privind obligativitatea purtării măştii după data de 15 mai. Acesta a precizat că oamenii trebuie să se obişnuiască să poarte masca de protecţie, iar angajatori să le asigure salariaţilor.

Purtarea măştii în spaţiile publice închise devine obligatorie din 15 mai, iar cetățenii trebuie să le poarte, fie că sunt în mijloacele de transport în comun, în magazine, sau la serviciu.

Citeste si: Ce spune profesorul Alexandru Rafila despre purtarea mănușilor în public! Cât de eficiente sunt

„Pregătim un act normativ ca să asigurăm un număr de măști pentru persoanele vulnerabile.

Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual, nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se obişnuiască cu purtatul măştii şi angajatorii să asigure măşti pentru personal”, a afirmat Ludovic Orban luni seară, la Digi 24.

Ce a transmis Ludovic Orban despre ce sancțiuni se vor da în cazul celor care nu vor purta mască de protecție începând cu data de 15 mai.
Ce a transmis Ludovic Orban despre ce sancțiuni se vor da în cazul celor care nu vor purta mască de protecție începând cu data de 15 mai.

De asemenea, Orban a precizat că a fost mulțumit pentru că cei mai mulți cetățeni au fost corecţi şi au respectat regulile, dar trebuie să existe şi modalităţi de a-i sancţiona pe cei care, nerespectând regulile, afectează şi sănătatea celorlalţi nu doar pe a lor.

Citeste si: Ministrul Sănătății, informații importante despre testarea populației: „Putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”

Ce spune despre prețul măștilor de protecție

Orban a spus că autorităţile au făcut demersuri pentru a se asigura că există măşti de protecţie pe piaţă şi că nu se aşteaptă la nevoia unei intervenţii din partea autorităţilor privind preţurile la care aceste măşti vor fi comercializate după data de 15 mai.

Citeste si: Cinci pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 au murit într-un incediu izbucnit la un spital din Sankt Petersburg

„Nu cred că va fi necesar controlul preţurilor. Noi am căutat să dăm drumul producţiei de măşti chirurgicale, cu trei pliuiri, acelea oferă protecţie de 80 la sută. Deja avem 23 de producători autorizaţi care au crescut capacitatea de producţie zilnică. Ne-am organizat ca pe lângă importurile care se fac de către companiile private să asigurăm pătrunderea pe piaţă a unei cantităţi care să asigure satisfacerea cererii de măşti care va exista după data de 15”, a mai declarat premierul.

Orban a mai afirmat că şi Ministerul Educaţiei va cumpăra măşti pentru a asigura în unităţile şcolare elevilor care vor da examenele naţionale.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, informații importante despre testarea populației: „Putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”

Nicole Cherry, o mămică model. După concerte, tot ce își dorește artista este să petreacă timp cu fiica ei

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Vitamina pe care orice om ar trebui să o ia! Monica Pop: „Românii sunt oameni cu imunitate scăzută, în general”

Ministrul Sănătății, anunț radical după audierea în Camera Deputaților: „Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
Ce trebuie să porți de Sfântul Dumitru
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri