Ludovic Orban, despre salariul minim: „În urma acestei analize..."


Premierul României, Ludovic Orban, vorbește despre majorarea salariului minim, dar și despre economia țării.


In articol:

Ludovic Orban s-a consultat cu reprezentanții Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social și au ajuns la concluzia că modificarea salariului minim va putea fi posibilă doar dacă economia țării permite acest lucru.

Ludovic Orban, despre modificarea salariului minim

„Suntem adepţii unui mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi alţi factori economici.

Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei sanitare”, a precizat Orban.

Citeste si: Ludovic Orban, despre ziua cu un nou record de cazuri COVID: "Ne așteptăm să apară aceste efecte..."

Premierul consideră că o analiză a evoluției salariului minim în alte state europene, va fi de mare ajutor.

declaratie ludovic orban salariu minim
Ludovic Orban este de părere că salariul minim va fi majorat în funcție de evoluția economiei[Sursa foto: PixaBay]

„În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o formă de creştere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeste si: Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere, în cazul în care treci printr-o localitate în carantină

În ceea ce privește situația pandemiei de coronavirus, Premierul României a specificat că au fost semnate contracte pentru finanțarea a 10 unități spitalicești din București.

salariul minim declaratie ludovic orban
creșterea salariului minim depinde de evoluția economiei[Sursa foto: PixaBay]

„Evenimentul de astăzi este un eveniment în care se semnează contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti. Guvernul, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru a reuşi aprobarea alocării din sume de fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reuşit să obţinem o finanţare de 1,27 miliarde, bani destinaţi înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente şi orice alte investiţii necesare. Această alocare de 1,27 miliarde este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6,1 miliarde euro care vor fi alocaţi sistemului de sănătate în următorii 7 ani. 1,9 miliarde euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă şi 4,9 miliarde euro urmează să fie alocaţi în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune. E vorba în total de o investiţie de aproape 7,5 miliarde euro, investiţie care vine să suplinească absenţa unor finanţări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate", a declarat Ludovic Orban.


Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, despre alegerile parlamentare: "Nu vor exista restricții..."

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ludovic Orban, despre starea de alertă: "Oferă puţine măsuri suplimentare faţă de..."

Ludovic Orban, despre starea de urgență: „Am ajuns în situaţia de a impune măsuri..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Reguli de bune maniere când mergi în vizită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri