Legatura dintre cancer si un anumit tip de cafea


Cafeaua decofeinizata nu este cu nimic mai buna decat cea obisnuita. Asta din cauza procesului de extractie a cofeinei, care presupune folosirea de chimicale toxice.

Procedeul de decofeinizare, denumit si extragere directa, consta in inmuierea boabelor verzi de cafea intr-o solutie de apa si acetat de etil sau clorura de metilen. La final, boabele de cafea sunt spalate bine cu apa.

Clorura de metilen este un lichid volatil si incolor al carui miros se aseamana mult cu cel al cloroformului. Substanta este folosita de multe industrii in diferite scopuri, printre care si la fabricarea de solventi metalici, degresanti si diluanti, adezivi, rasini din policarbonat, spuma poliuretanica si anumite medicamente farmaceutice.

Procesul trebuie repetat de mai multe ori pentru extragerea completa a cofeinei din boabe. Odata metabolizata in corp, clorura de metilen devine monoxid de carbon, o substanta chimica ce deregleaza oxigenarea tesuturilor corporale. Printre consecinte se numara inclusiv bolile pulmonare.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dieta incredibilă a Ralucăi Moianu! Vedeta nu consumă după ora 14.00 decât iaurt şi ceai!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri