Leacul babesc pe care sa nu-l mai incerci NICIODATA! De ce sa nu faci aerosoli cu bicarbonat de sodiu!


În ultima perioadă, medicii s-au confruntat cu situaţii incredibile, în care părinţii au făcut copiilor aerosoli cu bicarbonat de sodiu.

Medicii trag un semnal de alarmă şi transmit că asemenea tratamente, considerate de unii ”homeopate”, pot să pună viaţa copiilor şi a adulţilor în pericol.

Mihai Craiu, medic primar pediatrie, a înfiinţat o pagină de Facebook intitulată Spitalul Virtual pentru Copii, în care sunt prezentate sfaturi privind diferite boli, şi în care există şi o comunicare între medic şi părinţi. Un astfel de dialog a avut loc recent, când o mămică a scris un comentariu în care afirma că foloseşte aerosoli cu bicarbonat, pentru a-i administra copilului răcit.

Medicul i-a răspuns: ”Vă rog respectuos să nu mai faceţi AEROSOLI cu bicarbonat. Este complet greşit şi foarte periculos. Poate face bronhospasm acut şi insuficienţă respiratorie. Gargară, da. Aerosoli, nu. Ajung în plămâni şi pun viaţa în pericol”. Mămica revenit: ”Nici cu soluţie de bicarbonat de 2 %, pe care de obicei o prescriu medicii pediatri sau doctorii ORL? De obicei, ne recomandau iniţial aerosoli cu flixotide sau ventolin, apoi după 5 minute, cu bicarbonat”.

"Aşa nu. Tratamentele după ureche, absenţa unor minime cunoştinţe medicale sau noţiuni de prim ajutor duc adesea duc frecvent la numeroase complicaţii. Cel puţin 15% din cazurile ajunse la urgenţe sunt datorate unor tratamente necorespunzătoare sau greşite.", declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Sursa: Libertatea.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Schimb de replici halucinant! Ligi și Philip și-au declarat din nou război: "Nasoalo, operato". De unde a pornit totul?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri