Laptele de pasare este unul dintre deserturile care ne aminteste intotdeauna de copilarie.
Laura Cosoi prezinta pe blogul sau o reteta simpla si delicioasa de lapte de pasare.
"Ingrediente:
1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină
Preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia.
Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.
Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă.
După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi.
întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.
Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.
Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.",
scrie Laura pe blog.
Laura Cosoi prezinta pe blogul sau o reteta simpla si delicioasa de lapte de pasare.
" Ingrediente:
1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia.
Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.
Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă.
După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi.
întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.
Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.
Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.",
scrie Laura pe blog.