Laura Cosoi te invata sa pregatesti lapte de pasare! Este atat de usor!

Laura Cosoi te invata sa pregatesti lapte de pasare! Este atat de usor!
Laura Cosoi te invata sa pregatesti lapte de pasare! Este atat de usor!

Laptele de pasare este unul dintre deserturile care ne aminteste intotdeauna de copilarie.

 

Laura Cosoi prezinta pe blogul sau o reteta simpla si delicioasa de lapte de pasare.
"Ingrediente:
1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină
Preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia.
Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.
Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă.
După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi.
întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.
Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.
Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.",
scrie Laura pe blog.

Laura Cosoi prezinta pe blogul sau o reteta simpla si delicioasa de lapte de pasare.

" Ingrediente:

1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Preparare:

Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia.

Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.

Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă.
După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi. 
întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.

Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.

Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.",
scrie Laura pe blog.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum se simte Adelina Pestrițu după intervenția chirurgicală de ridicare a sânilor. Creatoarea de conținut a vorbit și despre alegerea de a scăpa de unele tatuaje. „Știam ce mă așteaptă.”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Tragedie în lumea mondenă! Vedeta TV a murit la 33 de ani, după ce a lăsat un mesaj de adio cutremurător. Era însărcinată cu al doilea copil. Angy Morad: „Mor, iertați-mă”

Cine este Tommy Cash, reprezentantul Estoniei la Eurovision 2025? Artistul a isterizat italienii cu piesa ”Espresso Macchiato”

Alex Dobrescu, primele declarații după ce a devenit tată de băiețel: „Simt o mare responsabilitate. O iubesc pe Cristina”

Iasmina cedează și îl lasă pe Moldo să facă pași spre împăcare: „Dacă are orgoliu, înseamnă că nu sunt eu ce trebuie”

A murit! "Acolo sus, printre marii actori ai lumii"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies