Lady Gaga, anunţ şocant. A fost diagnosticată cu o boală cumplită


Tulburare bipolară, atacuri de anxietate, depresia ... După decenii de tăcere, vedetele de la Hollywood nu ezită să vorbească despre bolile de care suferă, sperând să rupă uriaşul tabu din jurul tulburărilor mintale, care afectează una din patru persoane la un moment dat în viaţă, relatează AFP.

 

La ceremonia premiilor Grammy de duminică seara, Lady Gaga a declarat că este "mândră că face parte dintr-un film ("A Star is Born") care tratează problemele de sănătate mintală", peliculă al cărui erou care suferă de dependenţă şi gânduri suicidare.

Citeste si: Horoscop 14 februarie - Camelia Pătrășcanu. Leii s-ar putea supăra pe o persoană care le face promisiuni și nu le respectă

Mai mult, starul pop a dezvăluit în urmă cu doi ani că suferă de stres post-traumatic.

Însă cazul său nu este singular: de la comediantul Pete Davidson de la Saturday Night Live, care a recunoscut că suferă de depresie, îngrijorându-şi fanii, până la Mariah Carey, care a vorbit pentru prima dată anul trecut despre tulburarea bipolară care o afectează, tot mai multe celebrităţi vorbesc deschis despre problemele din viaţa lor.

"Nu am vrut să mă las purtată de stigmatizarea unei boli cronice care să mă definească şi să risc să-mi distrug cariera", a declarat cântăreaţa pentru revista People.

"Am fost îngrozită de ideea că aş putea să pierd totul", a insistat ea, în legătură cu această boală care afectează 60 de milioane de persoane la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ea a mărturisit de asemenea că se află sub tratament medical şi că merge la psihoterapie.

Tulburarea bipolară este un subiect abordat în filme (seria "Homeland" şi filmul "Happiness Therapy", care i-a adus un Oscar lui Jennifer Lawrence în 2013) şi a devenit astfel mai cunoscut publicului larg. Bipolaritatea este diferită de schizofrenie (care afectează 23 de milioane de persoane), dar rămâne extrem de stigmatizată.

Citeşte continuarea pe Agerpres. 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Maria a murit în urma unei operații la nas. Era primită cadou de familie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri