La ce temperatură se coace focaccia

La ce temperatură se coace focaccia

Focaccia este unul dintre cele mai gustoase preparate, însă nu multe persoane îl cunosc. Însă știați la ce temperatură se coace de obicei, acest preparat?

Aflați din rândurile următoare cum se consuma acest preparat special în urmă cu multă vreme, dar și care este temperatura potrivită la care se coace focaccia. În plus, descoperiți și o rețetă de focaccia cu ulei de măsline și rozmarin, ușor de preparat și absolut gustoasă.

 

Consumul de focaccia

Focaccia  face parte din categoria de produse de panificație, fiind specific bucătăriei italiene. În mod tradițional, focaccia este preparată în special cu ulei de măsline și ierburi aromatice, fiind consumată ca aperitiv.

În Roma Antică, focaccia era o lipie care se cocea pe vatră. Se spune că prima rețetă a acestui preparat, provine de la etrusci, însă astăzi este asociată cu Liguria. Înainte

cu mulți ani, aceste preparat deosebit de gustos, focaccia, era servită doar de sărbători, însă în prezent, focaccia este servită ca un aliment complet obișnuit.

focaccia wikipedia

Citeste si: Ce nu se poate lua în bagajul de mână

 

La ce temperatur ă se coace focaccia

După ce ați pregătit aluatul pentru foccacia și l-ați așezat în tavă, cuptorul trebuie potrivit la o temperatură de 230 de grade Celsius. Timp de 15 minute, temperatura se va menține în această manieră, însă după acest interval de timp, se va schimba.

Temperatura se va reduce la 200 de grade Celsius, pentru încă 20-25 de minute, cât mai durează coacerea. Foccacia este gata în momentul în care a devenit rumenă, iar dacă o veți apăsa cu degetele, aceasta va reveni la forma inițială.

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

focaccia reteta originala

Citeste si: Cum a luat naștere înghețata. Preparatul era consumat de persoanele înstărite

 

Rețetă de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 500 de grame de făină albă, 3 grame de drojdie uscată sau 12 grame de drojdie proaspătă, 350 de ml de apă, 40 ml ulei de măsline și 10 grame de sare, iar pentru finisare: o jumătate de linguriță rasă de sare marină grunjoasă, 40 de ml.

de ulei de măsline și 2 ramuri de rozmarin proaspăt.

Mod de preparare

la ce temperatura se coace focaccia

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pregăti   aluatul pentru focaccia. Veți pune făina și drojdia uscată într-un castron și le amestecați bine cu o lingură. Adăugați apoi treptat apa și amestecați până în momentul în care nu se mai vede făina. Trebuie să țineți cont că nu trebuie să frământați mai mult de acest pas. Acoperiți apoi castronul cu folie alimentară și îl lăsați deoparte timp de 30 de minute.

Citește și: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

După cele 30 de minute, veți presăra sare pe toată partea expusă a aluatului din castron. Apoi vom trece la etapa de frământat. În funcție de cum vă doriți să frământați, o puteți face manual sau cu robotul. Veți frământa până în momentul în care veți obține un aluat omogen, apoi este momentul când veți începe să adăugați, câte o lingură o dată, de 40 ml. ulei de măsline. Frământăm conținutul, până veți obține un aluat elastic, care se va desprinde de castron. Formați o bilă din aluat și așezați-o într-un alt castron, pe care l-ați uns cu puțin ulei. Înfoliați castronul cu folie alimentară și mai lăsați aluatul de focaccia deoparte să crească până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut cât trebuie, veți pune hârtie de copt în tavă, peste care veți răsturna tot aluatul. Apoi cu palmele pe care de asemenea, le-ați uns cu puțin ulei, veți începe să modelați aluatul, la o grosime uniformă, pentru a acoperi cât mai bine tava. Cu ajutorul unei folii alimentare, veți acoperi tava și o veți mai lăsa să crească pentru încă aproximativ o oră.

Între timp, puteți porni cuptorul la 230 de grade Celsius. După ce aluatul a mai crescut atât cât ne dorim, cu vârful degetelor, pe care le-ați uns bine cu ulei, veți apăsa aluatul de focaccia din loc în loc, formând astfel, adâncituri. Apoi o veți stropi cu ulei de măsline și veți presăra sare grunjoasă și rozmarin rupt în bucăți. Între timp, puteți pune și puțină apă la fiert, pe care o veți folosi când veți pune focaccia la cuptor.

În momentul în care temperatura din cuptor a ajuns la 230 de grade Celsius, veți turna apă fiartă într-o altă tavă din cuptor și veți închide imediat ușa, pentru ca aburul să se păstreze în cuptorul. Timp de aproximativ 15 minute, veți lăsa în continuare temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius și tava cu apă fiartă în cuptor, apoi după aceste 15 minute, o scoatem și reducem și temperatura la 200 de grade Celsius. Coacerea mai durează pentru încă 20-25 de minute, până când focaccia a devenit rumenă.

Focaccia trebuie să se lase la răcit, pentru ca mai apoi să o tăiați în pătrate, moment în care o puteți servi. Poftă bună!

focaccia restaurant

Citeste si: A fost desemnat cel mai sexy bărbat în viață în 2015. David Beckham a împlinit 47 de aniCitește și:

De ce se întărește aluatul de pizza. Care este secretul pentru cea mai reușită pizza?

De ce nu e bine să mănânci fructe seara

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies