Ceapa este un produs consumat des în casele oamenilor, mai ales în sezonul rece. Însă știați care este motivul pentru care aceasta se mai strică în pământ?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului de ceapă, dar și care este motivul pentru care deseori, ceapa se strică înainte de recoltare, chiar în pământ. În plus, descoperiți și o rețetă absolut delicioasă, în care ingredientul principal este chiar... ceapa!
Beneficiile consumului de ceapă
Ceapa este alimentul care are mai multe beneficii decât ne-am fi putut aștepta vreodată.
Scade nivelul colesterolului – Studiile realizate de-a lungul anilor, au dovedit faptul că ceapa ajută la scăderea nivelului de colesterol, dar și a tensiunii arteriale.
Stimulent pentru o digestie sănătoasă – Atunci când ceapa este consumată în starea ei crudă, compușii pe care ii deține, devin un adjuvant pentru disconfortul digestiv și pot elimina bacteriile care ajung în sistemul gastrointestinal și provoacă infecții.
Aspect dovedit și de studiile realizate, reieșind faptul că ceapa are puterea de a crește eficiența absorbției nutrienților din intestine.Ceapa are proprietăți antibacteriene – Tot studiile au demonstrat faptul că quercetina extrasă din ceapă este eficientă în combaterea bacteriilor, în general, dar și a celor care sunt potențial periculoase (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus și Bacillus cereus).
Menține sănătatea oaselor - Vitaminele C și K din compoziția cepei, ajută la menținerea sănătății osoase. Mai exact, vitamina C este cea care ajută la sintetizarea colagenului, pentru a menține oasele puternice, în timp ce vitamina K este cea care ajută organismul să utilizeze doza necesară de calciu, pentru a menține densitatea osoasă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ceapa susține creșterea imunității – În plus față de restul beneficiilor precizate, consumul frecvent de ceapă este cel care ajută la creșterea imunității. Ceapa verde este cea care conține, de asemenea, o cantitate bogată de vitamina C. Atât ceapa uscată, cât și ceapa verde, pot îmbunătăți funcția imună și pot preveni infecția, datorită conținutului de vitamina C, pe care îl dețin.
Citeste si: Ce nu se poate mânca cu mâna
De ce se strică ceapa în pământ
Ceapa este leguma care se cultivă de obicei primăvara, în luna martie. Pentru a crește ceapă în grădină, veți începe prin a planta arpagicului. Terenul trebuie să fie curățat de buruieni, atât înainte de plantarea cepei, cât și pe parcursul perioadei de dezvoltare, până va ajunge la momentul recoltării.
Apoi, se pregătesc straturile în care se va planta arpagicul. Rândurile trebuie să aibă aproximativ 2-3 centimetri adâncime și să fie la o distanță de 20 de centimetri unul față de altul. Se acoperă fiecare rând și se udă straturile proaspăt plantate cu apă în ploaie.Ceapa nu are nevoie de obicei de îngrijiri speciale, însă ar trebui totuși să fie curățată de buruieni și udată cu regularitate, în special în perioada secetoasă.
Când frunzele de ceapă încep să se usuce sau să se ofilească, se va opri udarea straturilor, pentru că este un semn că se apropie perioada de recoltare. Din acest moment, apa în exces va afecta leguma și poate apărea chiar mucegaiului, prin urmare, va duce la scurtarea drastică a rezistenței la păstrare. Acesta este și motivul pentru care ceapa se strică deseori în pământ.
Citeste si: Cum slăbești 6 kilograme în 7 zile cu dieta cu supă de varză
Rețet ă de Supă cremă de ceapă
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : ceapă de mărime medie (2-3), cartofi (4-5), unt (20 g), apă (un litru), lapte (200 ml), câteva fire de mărar, nucşoară, sare şi piper.
Mod de preparare
Tot ce trebui să faceți este să începeți prin a topi untul în oala în care veți pregăti supa cremă. Apoi veți tăia ceapa rondele și o veți adăuga și pe ea, peste untul topit. Timp de aproximativ 10 minute amestecați și lăsați să se înmoaie. După acest interval de timp, veți adăuga și cartofii pe care i-ați curățat înainte și i-ați tăiat rondele foarte subţiri. Se mai lasă încă 2 minute, pentru a se căli ușor. Se adaugă apoi sare, piper, nucşoară, lapte şi apă şi se mai lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, se mixează tot conținutul și ați terminat.
Rețeta de Supă cremă de ceapă este gata și se poate servi imediat, caldă, cu puțin mărar. Poftă bună!
Citeste si: Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 1 kg pe săptămână