La ce temperatură se coace crema de zahăr


Crema de zahăr ars este un desert preferat atât de copii, cât și de către adulți. Însă v-ați gândit vreodată la ce temperatură se coace pentru a ieși perfectă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare de unde provine crema de zahăr ars, care este temperatura potrivită pentru coacere, dar și o rețetă pe care o puteți prepara în mai puțin de două ore.

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc MACARONS

Ce este crema de zahăr ars

Crema de zahăr ars reprezintă un desert foarte delicios și ușor, atât de preparat, cât și de consumat. Se poate obține în principal din ouă, zahăr și lapte. Acest desert s-a răspândit și a ajuns foarte cunoscut datorită aromei și a gustului său foarte delicios.

În funcție de preferințe, poate să fie ornat cu frișcă sau combinat cu vanilie.

Prima rețetă cu cremă de zahăr ars sau cum se spune în engleză și franceză, „ Crème brûlée”,  a devenit cunoscută datorită apariției în cartea de bucate denumită „ Cuisinier royal et bourgeois”,  scrisă de François Massialot, tocmai în anul 1691.

ce este crema de zahar ars

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc BEZELELE

La ce temperatură se coace crema de zahăr ars

După ce ați pregătit crema de zahăr ars și ați așezat-o într-o crăticioară, aceasta trebuie coaptă, mai întâi la bain-marie și apoi la cuptor. Pentru ca aceasta să fie coaptă la bain-marie, trebuie să puneți crăticioara într-o altă tavă cu apă rece.

Următorul pas este să aprindeți cuptorul la 200 de grade Celsius, pentru a se încălzi iar când băgați crema la cuptor, setați cuptorul la 160-170 de grade Celsius. În cazul cuptoarelor electrice, setat sus-jos, iar la cele cu gaz, la foc mediu. Pe scurt, reducem temperatura.

la ce temperatura se coace crema de zahar ars

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc FURSECURILE

Rețetă simplă de cremă de zahăr ars

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : lapte (un litru), ouă (8), sare (un vârf de cuțit), zahăr tos fin (150 g pentru crema de ouă, 150 g pentru caramel) și semințele de la o păstaie de vanilie.

Mod de preparare

Primul pas este reprezentat de topirea zahărului pentru crema de ouă și lapte. Veți avea nevoie de o cratiță din metal care să aibă un volum de 3-4 litri, astfel încât să poate intra în cuptor. Vom pune zahărul în cratiță, la foc mic și îl vom topi, până când vom obține o nuanță aurie. Trebuie să amestecăm din când în când, pentru a nu se arde zahărul. După ce acesta s-a topit complet, vom stinge focul și vom mișca cratița, astfel încât caramelul format să se afle pe jumătate din pereții acesteia. Apoi lăsăm tava deoparte, până se va răci caramelul.

Al doilea pas este legat de prepararea compoziției pentru crema de caramel cu ouă și lapte. Vom pune ouăle într-un vas, peste care adăugăm sarea, zahărul și semințele păstăii de vanilie. Mixăm la viteză medie, timp de aproximativ 3-4 minute. Apoi adăugăm și laptele rece și continuăm să mixăm la viteză medie încă un minut.

Un al treilea pas ține de fierberea cremei de zahăr ars, care este un pas foarte important. Prin urmare, vom turna compoziția de ouă în cratița cu caramelul rece. Apoi o așezăm într-o altă cratiță, de dimensiuni mai mari. Această a doua cratiță trebuie să fie umplută cam jumătate, cu apă rece. Introducem apoi crema în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și o fierbem timp de aproximativ 50-60 de minute. Stingem apoi cuptorul și mai lăsăm crema, încă 10 minute în cratița care avea apă rece. După acest interval de timp, o scoatem și o lăsăm să se răcească complet. Abia după ce s-a răcit o vom putea pune în frigider peste noapte.

Iar nu în ultimul rând, un ultim pas de asemenea foarte important... cum răsturnăm crema pe platou? Ei bine, înainte să răsturnăm propriu-zis crema din cratiță, cu ajutorul unui cuțit, vom desprinde crema de pe marginile acesteia. Alegem apoi un platou potrivit, îl așezăm deasupra cratiței cu crema noastră, iar dintr-o mișcare foarte rapidă, răsturnăm crema pe platou. Rețeta este gata și bună de servit!

reteta simpla de crema de zahar ars

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc BRIOȘELE

 

Abonează-te pe

Citește și:

La ce temperatură se coc BEZELELE

”Mi-a zis să iau o pastilă, să mă sinucid!”. Cine face acuzații grave la adresa lui Ilie Năstase

La ce temperatură se coc fursecurile

La ce temperatură se coc brioșele

La ce temperatură se coc MACARONS

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Delia, trupa Taxi, Mario Fesh şi Kaira, pe scena „Trofeului Tinereții“ Amara 2022, la a 54-a ediție a evenimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri