Smoothie-urile sau bauturile cremoase pe care le poti folosi la micul dejun, ca gustare intre mesele principale, sunt hranitoare si asigura o multime de nutrienti, insa, daca nu sunt preparate cum trebuie, pot sa fie hipercalorice.
De aceea, trebuie sa stii la ce sa fii atenta atunci cand iti prepari un smoothie pentru a nu-l transforma intr-o bomba calorica. Iata cinci reguli de baza:
1. Fructele nu trebuie folosite in cantitati exagerate
Fructele sunt sanatoase si esentiale pentru un smoothie delicios. insa, daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa exagerezi cu ele, deoarece au zahar natural si aduc destul de multe calorii atunci cand le consumi in cantitati mari. Avand fructoza si glucoza, fructele asigura energie, insa orice cantitate mare de zahar se transforma in grasime. Astfel ca sfatul nutritionistilor este acela de a adauga o ceasca cu fructe si astfel nu vei depasi 250 de calorii pentru un smoothie.
2. Fibrele trebuie sa se regaseasca din plin in smoothie
Acestea sunt cele mai importante, deoarece asigura satietate si te impiedica sa rontai in permanenta ceva intre mese.
Sursa: secretele.com