Jackpot! De unde provine celebrul termen din lumea jocurilor de noroc

Jackpot! De unde provine celebrul termen din lumea jocurilor de noroc

Oamenii interesați de domeniul jocurilor de noroc sunt deja familiarizați cu o serie de termeni pe care îi pot întâlni în orice sală de jocuri. Fie că este vorba despre săli de teren sau despre platforme online, în aceste locuri vei auzi sau citi mereu despre noțiuni precum sloturi, păcănele, dealer, rotiri, multiplicator sau Jackpot.

Ultimul termen din această listă are o rezonanță deosebită, iar faptul că toți jucătorii se simt cu adevărat norocoși atunci când reușesc să îl câștige spune multe despre valoarea sa. 

Dincolo de sumele excepționale la care oferă acces, Jackpot-ul este și un element cu o istorie pe care fiecare gambler trebuie să o cunoască.

Din acest articol, vei putea afla cum a apărut cuvântul, în ce țară, câte tipuri de astfel de premii există, dar și ce jocuri cu Jackpot ai posibilitatea să descoperi pe o platformă virtuală de jocuri de noroc.

Jackpot online: ce înseamnă Jackpot?

Dacă te joci într-o sală de teren sau online, vei întâlni noțiunea de Jackpot îndeosebi la păcănele. El reprezintă un premiu generat din sume care se acumulează în timp, iar la un moment dat sunt eliberate unui norocos câștigător.

Termenul este de origine engleză și este format din două cuvinte: Jack și Pot. “Jack“ înseamnă valet, iar “pot“ oală. În finalul secolului 19, englezii practicau un joc de cărți care implica plasarea de pariuri la fiecare rundă.

Toți banii strânși la o rundă se adunau într-o oală, iar atunci când exista un câștigător, el primea toată suma adunată. Câștigătorul era cel care avea o mână de 3 Jacks (valeți).

Așadar, cine avea 3 “Jack“, lua tot ce era în “pot“. Astfel, a apărut termenul de Jackpot, care s-a popularizat în mod accelerat odată cu dezvoltarea zonei de jocuri de păcănele, începută la finalul anilor 1930. 

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

În prezent, există două tipuri de astfel de premii. În varianta sa standard, Jackpotul este fix și se stabilește de către cazino, care pune la dispoziția gamblerilor o sumă de bani pe care o pot câștiga în urma unei combinații exacte obținute la aparate. Jackpotul progresiv, în schimb, respectă mai mult principiile variantei inițiale, deoarece este în creștere continuă, pe măsură ce jucătorii mizează sume într-un joc. 

Din sumele depuse, un procent se adaugă la valoarea jackpot-ului, iar în timp aceasta poate ajunge să fie uriașă. În ultimii ani, s-a dezvoltat foarte bine și conceptul de jackpot online, pe care îl pot câștiga cei care joacă la sloturi pe platforme virtuale. Jocuri precum Ruler of the Sky, King of Olympus, Gladiator- Road to Rome, Great Blue Jackpot sau Land of Gold generează premii care pot ajunge până la zeci sau chiar sute de mii de euro!

Un amănunt pe care trebuie să îl cunoască orice jucător este faptul că, spre deosebire de alte aspecte ale jocurilor de noroc, acest premiu nu poate fi în niciun fel “vânat“ cu ajutorul vreunei strategii. Totul se rezumă la noroc, însă un lucru pe care îl poți face este să urmărești valoarea jackpot-ului dintr-un joc și să alegi să îl încerci, pentru că ai putea da o lovitură grozavă! 

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Alege inspirat, mizează cu responsabilitate și bucură-te de distracție la fiecare sesiune!

Sursa foto: Unsplash.comCitește și:

„Părul meu este unul foarte bun, ar putea cu ușurință să nu fie coafat” Care este secretul Gabriei Cristea pentru o coafură ca la salon

Liber la distracție si premii uriașe! Un nou sezon “Roata Norocului” începe duminică, 8 octombrie, la 20:00, la Kanal D!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies