Iti sangereaza gingiile? Uite ce deficienta uriasa poti avea!


Iti sangereaza gingiile? Uite ce deficienta uriasa poti avea!

Boala clasica a deficitului de vitamina C este scorbutul.

 

Semne timpurii ale bolii sunt sangerarea gingiilor si sangerare sub piele, cauzand mici echimoze punctiforme. Deficienta poate progresa, pana la punctul in care aceasta poate provoaca vindecarea lenta a ranilor, anemie, si afecteaza cresterea oaselor.
Organismul stocheaza in mod normal, aproximativ 1.500 mg de vitamina C, la un moment dat, si simptomele unei deficiente nu apar pana cand rezerva organismul nu este mai mica de 300 mg.
Din moment ce doar 10 mg de vitamina C sunt necesare zilnic pentru a preveni scorbutul, boala este rar vazut astazi. Chiar si fara semne de scorbut, un aport scazut de vitamina C poate compromite multor functii ale organismului, inclusiv capacitatea de a scapa organismul de colesterol si capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiei si a bolii.
Oamenii care fumeaza, consuma alcool si femeile care folosesc contraceptive, au nivelurile sanguine de vitamina C mai mici decat cele normale.
Sursa: viataverdeviu.ro

Semne timpurii ale bolii sunt sangerarea gingiilor si sangerare sub piele, cauzand mici echimoze punctiforme. Deficienta poate progresa, pana la punctul in care aceasta poate provoaca vindecarea lenta a ranilor, anemie, si afecteaza cresterea oaselor .Organismul stocheaza in mod normal, aproximativ 1.500 mg de vitamina C, la un moment dat, si simptomele unei deficiente nu apar pana cand rezerva organismul nu este mai mica de 300 mg.Din moment ce doar 10 mg de vitamina C sunt necesare zilnic pentru a preveni scorbutul, boala este rar vazut astazi. Chiar si fara semne de scorbut, un aport scazut de vitamina C poate compromite multor functii ale organismului, inclusiv capacitatea de a scapa organismul de colesterol si capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiei si a bolii.

Oamenii care fumeaza, consuma alcool si femeile care folosesc contraceptive, au nivelurile sanguine de vitamina C mai mici decat cele normale.


Sursa: viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cine este chef FOA (Florin Scripcă). Biografie: data naşterii, căsătorie, copil, carieră

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

DESCOPERĂ: Cine este chef JOSEPH HADAD. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră, drama lui

DESCOPERĂ: 5 semne care îți pot arăta că ai o relație toxică cu soacra

DESCOPERĂ: De ce plac bărbații femeile blonde

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este chef RADU DUMITRESCU. Biografie: vârsta, copilărie, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri