Iti place spanacul? Uite de ce boli te fereste! Este miraculos!


Iti place spanacul? Uite de ce boli te fereste! Este miraculos!

Nu este un aliment de sezon, dar asta nu inseamna ca nu putem incepe in orice anotimp o dieta cu spanac congelat sau la conserva.

 

Spanacul este o sursa de energie si un aliment satios, asa ca poate fi un aliat de nadejde in curele de slabire. În general, regimurile bogate in legume fortifica organismul prin vitaminele si mineralele pe care le contin si il ajuta sa se mentina sanatos, insa dieta cu spanac are si reale proprietati terapeutice.
Reduce riscul de cancer
"Putem pierde destul de usor in greutate daca adoptam o dieta bazata pe spanac, dar, in acelasi timp, acest aliment are si proprietatea de a diminua riscul de aparitie a cancerului si de
a normaliza valorile tensiunii arteriale. Indiferent daca il vom mânca proaspat, congelat sau din conserva, beneficiile sunt aceleasi", explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Mentine sanatatea oaselor si a inimii
Benefic pentru buna functionare a inimii, spanacul ne protejeaza si de boli precum artrita sau osteoporoza. Acesta contine vitaminele A, K, C si complexul B, dar si minerale precum magneziu, mangan, fier si potasiu, astfel incât este principalul inamic al anemiei si al bolilor cardiovasculare.
"Ideal este sa asociem spanacul cu alimente bogate in vitamina C pentru ca altfel exista riscul ca acidul oxalic pe care il contine sa impiedice organismul sa absoarba fierul si calciul", recomanda dr. Luca.
Când se recomanda cura cu spanac
- Stari de convalescenta
- Efort fizic intens
- Stari de epuizare psihica
- Pancreatita cronica
- Anemie
- Probleme cu tiroida
Sursa: ZiarulRing.ro

Spanacul este o sursa de energie si un aliment satios, asa ca poate fi un aliat de nadejde in curele de slabire. În general, regimurile bogate in legume fortifica organismul prin vitaminele si mineralele pe care le contin si il ajuta sa se mentina sanatos, insa dieta cu spanac are si reale proprietati terapeutice. 

Reduce riscul de cancer

"Putem pierde destul de usor in greutate daca adoptam o dieta bazata pe spanac, dar, in acelasi timp, acest aliment are si proprietatea de a diminua riscul de aparitie a cancerului si de a normaliza valorile tensiunii arteriale.

Indiferent daca il vom mânca proaspat, congelat sau din conserva, beneficiile sunt aceleasi", explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS. 

Mentine sanatatea oaselor si a inimii

Benefic pentru buna functionare a inimii, spanacul ne protejeaza si de boli precum artrita sau osteoporoza. Acesta contine vitaminele A, K, C si complexul B, dar si minerale precum magneziu, mangan, fier si potasiu, astfel incât este principalul inamic al anemiei si al bolilor cardiovasculare. "Ideal este sa asociem spanacul cu alimente bogate in vitamina C pentru ca altfel exista riscul ca acidul oxalic pe care il contine sa impiedice organismul sa absoarba fierul si calciul", recomanda dr. Luca. 

Când se recomanda cura cu spanac 

- Stari de convalescenta 
- Efort fizic intens 
- Stari de epuizare psihica 
- Pancreatita cronica 
- Anemie 
- Probleme cu tiroida 

Sursa: ZiarulRing.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop SCORPION Noiembrie 2021. Nativii Scorpion întâmpină dificultăți în relația de cuplu

Bătaie la Asia Express! Mihai Petre și-a ieșit din minți, iar soția a încercat să-l oprească

Otniela Sandu, prima declarație după ce a părăsit „Bravo, ai stil!”. Ce s-a întâmplat cu blondina: „Nu am putut continua competiția”

Andreea Tonciu se teme pentru sănătatea fiicei sale după ce toată familia vedetei este infectată cu COVID-19: „Îmi este frică”

Cum afecteaza traumele nerezolvate tipurile de atasament din viata noastra?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Carmen de la Sălciua este implicată într-un scandal cu soția noului iubit: “Eu sunt cea de-a treia persoana, care i-a stricat ei căsnicia”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri