Iti place pestele? Prepara somon la tigaie cu sos de unt


Daca obisnuiesti sa mananci peste trebuie sa incerci aceasta reteta magica!

 

Ingrediente:
Pentru sosul de unt
65 g de unt
40 g de conserva de fructe (poti folosi caise, mango sau mure)
15-17 ml de otet balsamic
Sare si piper
15 g de ierburi tocate marunt (coriandru, patrunjel sau busuioc)
Pentru peste
O bucata de somon file fara piele
Sare si piper
Ulei de masline
Mod de preparare:
Asezoneaza pestele cu sare si piper.
Ruleaza bucata de somon si leag-o strans cu ata. Cresteaza putin carnea pentru a se patrunde.
Incalzeste ulei de masline intr-o tigaie. Cand acesta s-a incins pune somonul in tigaie si lasa-l sa se prajeasca timp de 2 minute. Intoarce somonul pe cealalta parte si mai lasa-l 1 minut. Redu focul si acopera tigaia cu folie de aluminiu. Mai lasa pestele pe foc 4-5 minute.
Dupa ce somonul este patruns, aseaza-l pe o farfurie.
In aceeasi tigaie adauga ingredientele pentru sosul de unt. Amesteca pana cand untul s-a topit. Toarna sosul deasupra somonului.
Acest preparat se serveste cu sparanghel gatit la aburi sau fiert.
Sursa steamykitchen.com

Ingrediente:

Pentru sosul de unt

65 g de unt

40 g de conserva de fructe (poti folosi caise, mango sau mure)

15-17 ml de otet balsamic

Sare si piper

15 g de ierburi tocate marunt (coriandru, patrunjel sau busuioc)

Pentru peste

O

bucata de somon file fara piele

Sare si piper

Ulei de masline

Mod de preparare:

Asezoneaza pestele cu sare si piper. Ruleaza bucata de somon si leag-o strans cu ata. Cresteaza putin carnea pentru a se patrunde.

Incalzeste ulei de masline intr-o tigaie. Cand acesta s-a incins pune somonul in tigaie si lasa-l sa se prajeasca timp de 2 minute.

Intoarce somonul pe cealalta parte si mai lasa-l 1 minut. Redu focul si acopera tigaia cu folie de aluminiu. Mai lasa pestele pe foc 4-5 minute.

Dupa ce somonul este patruns, aseaza-l pe o farfurie.

In aceeasi tigaie adauga ingredientele pentru sosul de unt. Amesteca pana cand untul s-a topit. Toarna sosul deasupra somonului.

Acest preparat se serveste cu sparanghel gatit la aburi sau fiert.

Sursa steamykitchen.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

DESCOPERĂ: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Medicul Virgil Musta propune instaurarea carantinei: „ În două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri