Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!


Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!

Acest fel de mancare isi are originile in Sicilia, unde aromele si fructele uscate din Arabia se intalnesc cu peste proaspat si legumele din Mediterana.

 

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489
Ingrediente
2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.
2.
Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce. Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.
3.
Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute.
4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489

Ingrediente

2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.

2. Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce. Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.

3. Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute. 

4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie. 

Sursa: bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Câte operații estetice are Bianca Drăgușanu. Cum arata atunci cand s-a lansat în televiziune

Imagini bombă! Cum arată copilul SECRET al unei vedete din România!

CITEȘTE: Care sunt perioadele zodiilor. Află ce zodie ești în funcție de data nașterii

CITEȘTE: Ce înseamnă oja semipermanentă cu apex

CITEȘTE: Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 1 kg pe săptămână

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

27 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic miercuri. O zodie are mari probleme cu alimentaţia!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri