Iti place pestele? Gateste dorada cu ierburi pe pat de sare!


Daca iti place pestele, trebuie sa incerci aceasta reteta geniala.

 

Ingrediente (pentru 2 persoane):
• 1 peste dorada mare, sau 2 mai mici
• sare mare
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 lamaie
• ierburi (salvie, coriandru, patrunjel, rozmarin, menta)
• lemongrass (proaspat ar fi perfect, daca nu gasesti, incearca varianta uscata)
Preparare:
Se curata pestele, se spala si se usuca cu servetele. Se unge cu putin ulei de masline. Intr-o tava se presara un strat de sare, se aseaza pestele peste care storci lamaia si asezi verdeata in interior si pe langa el. Apoi, acoperi dorada cu inca un strat de sare si pui o folie de aluminiu deasupra. Se baga la cuptorul incins la 180 de grade si se lasa  aproximativ 35 de minute. Scoti pestele din cuptor, il pui pe un fund de lemn si il cureti bine de sare, piele si oase.
Sursa: lauracosoi.ro

Ingrediente (pentru 2 persoane):

• 1 peste dorada mare, sau 2 mai mici
• sare mare
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 lamaie
• ierburi (salvie, coriandru, patrunjel, rozmarin, menta)
• lemongrass (proaspat ar fi perfect, daca nu gasesti, incearca varianta uscata)

Preparare:

Se curata pestele, se spala si se usuca cu servetele. Se unge cu putin ulei de masline. Intr-o tava se presara un strat de sare, se aseaza pestele peste care storci lamaia si asezi verdeata in interior si pe langa el. Apoi, acoperi dorada cu inca un strat de sare si pui o folie de aluminiu deasupra. Se baga la cuptorul incins la 180 de grade si se lasa  aproximativ 35 de minute. Scoti pestele din cuptor, il pui pe un fund de lemn si il cureti bine de sare, piele si oase.

Sursa: lauracosoi.ro

 

DISTRIBUIE
acest articol


Hot

5 invitatii de nunta care ne duc cu gandul la vara

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri