Iti plac piersicile? Fa o prajitura delicioasa din ele cu frisca


Iti plac piersicile? Fa o prajitura delicioasa din ele cu frisca

Prepara si tu aceasta reteta delicioase cu piersici. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente:
220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.
Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.
Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.
Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.
Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici.
Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.
Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.
Sursa: feellikecooking.ro

Ingrediente:

220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g


260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.

Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.

Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.

Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.

Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.

Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.

Sursa: feellikecooking.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Anunțul făcut de Irina Fodor, după ce a dispărut din mediul online: „O furtună emoțională ce a trebuit gestionată”

Cum să te pregătești pentru solar. 5 sfaturi dacă alegi bronzarea artificială

Albertina Ionescu a fost cerută de soție de Constantin Opriș: „Scriem un nou capitol din viața noastră”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri