Prepara si tu aceasta reteta delicioase cu piersici. Iata de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente:
220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în
sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.
Ouăle se bat spumă cu laptele.
Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.
Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.
Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu.
Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.
Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.
Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte.
Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.
Sursa: feellikecooking.ro
Ingrediente:
220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65
g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.
Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.
Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea.
Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.
Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.
Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei.
Din când în când, piersicile se întorc.
Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.
Sursa:
feellikecooking.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Veronica îl invită pe Dorobanțu în camera roșie! Incredibil cum reacționează Andrei! Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, sâmbătă, 15 martie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro
Citește și: Ea este asistenta din Iași care s-a stins din viață la 47 de ani. Moartea Ștefanei a frânt inimile celor care au cunoscut-o: "Drum lin către îngeri, suflet bun"- stirilekanald.ro