Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!

Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!

Alina Laufer iti spune cum se prepara un ecler care se topeste in gura.

 

Ingrediente
Ingrediente pentru choux:
125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100 g unt
4 oua mari sau 5 oua medii
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca lichida (optional)
Mod de preparare
Aluat
Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.
Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase.
Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.
Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.
Crema
Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase.
Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda. Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.
Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.
Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu  zahar pudra.

Ingrediente

Ingrediente pentru choux:

125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100 g unt
4 oua mari sau 5 oua medii

Ingrediente pentru crema:

500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca lichida (optional)

Mod de preparare

Aluat

Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.

Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase. 

Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.

Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.

Crema

Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase. 

Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda. Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.

Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.

Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu  zahar pudra.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Laura Andreșan, despre sarcină, divorț și pierderea tatălui. Care a fost momentul în care și-a dorit să lase în urmă totul și să renunțe la viață: “De acolo te lași pe mâna demonului.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul