Iti intarzie menstruatia? Uite ce probleme de sanatate poti sa ai!

Iti intarzie menstruatia? Uite ce probleme de sanatate poti sa ai!

Menstruatia poate intarzia din varii motive, in afara de prezenta unei sarcini sau premenopauza!

 

Ai slabit prea mult.
Daca ai tinut vreo cura de slabire drastica si cantarul ti-a devenit deja prieten, atunci trebuie sa te gandesti ca poate greutatea ta a scazut sub normal daca te confrunti cu intarzieri menstruale.
Faci prea mult sport.
Daca te-ai hotarat sa-ti depasesti limitele si sa bati record personal dupa record personal la jogging, bicicleta sau ridicarea greutatilor, risti iar tulburari menstruale.
Organismul este foarte sensibil la aceste situatii si va incerca cu orice pret sa impiedice instalarea unei sarcini in conditii de suprasolicitare. Practic, poate impiedica ovulatia, secretia normala de estrogeni si implicit menstruatia.
Esti foarte stresata.
Perioadele de stres major sunt foarte agresive pentru organism. Acestea “lucreaza” la nivelul creierului, in hipotalamus, zona responsabila si pentru reglarea mecanismelor hormonale.
O data perturbate, acestea nu mai pot asigura menstruatia regulata.
Sursa

Ai slabit prea mult.

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Daca ai tinut vreo cura de slabire drastica si cantarul ti-a devenit deja prieten, atunci trebuie sa te gandesti ca

poate greutatea ta a scazut sub normal daca te confrunti cu intarzieri menstruale.

Faci prea mult sport.

Daca te-ai hotarat sa-ti depasesti limitele si sa bati record personal dupa record personal la jogging, bicicleta sau ridicarea greutatilor, risti iar tulburari menstruale. Organismul este foarte sensibil la aceste situatii si va incerca cu orice pret sa impiedice instalarea unei sarcini in conditii de suprasolicitare. Practic, poate impiedica ovulatia, secretia normala de estrogeni si implicit menstruatia.


Esti foarte stresata.

Perioadele de stres major sunt foarte agresive pentru organism. Acestea “lucreaza” la nivelul creierului, in hipotalamus, zona responsabila si pentru reglarea mecanismelor hormonale. O data perturbate, acestea nu mai pot asigura menstruatia regulata.

Sursa

 Citește și:

„Părul meu este unul foarte bun, ar putea cu ușurință să nu fie coafat” Care este secretul Gabriei Cristea pentru o coafură ca la salon

Liber la distracție si premii uriașe! Un nou sezon “Roata Norocului” începe duminică, 8 octombrie, la 20:00, la Kanal D!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies