Laptele de migdale a devenit recent o alternativa foarte populara a laptelui de vaca.
Alte tipuri de lapte din nuci sunt disponibile si sunt la fel de usor de preparat. Este foarte comod sa cumparam lapte de migdale de la magazin, dar adevarul este ca acest lapte ridica cateva semne de intrebare. De fapt, tu platesti pentru cateva nuci amestecate cu apa.
Industria laptelui de migdale iti vinde o cana de apa filtrata umbrita de o mana de migdale macinate, ceea ce ne conduce foarte usor la intrebarea legata de pretul de productie si profit.
Asa ca, in cazul in care iti place laptele de migdale, aceasta reteta este delicioasa, mult mai bogata din punct de vedere nutritiv si mult mai ieftina in comparatie cu laptele pe care l-ai putea cumpara de la hipermarketul din cartierul tau.
Ingrediente:
• 1 ceasca de migdale (inmuiate in apa tip de 4-8 ore)
• 1 litru de apa de izvor sau plata
• 1 varf de cutit de sare de mare
• 1 lingurita
de extract de vanilie non-alcoolic
• ½ pastaie de vanilie (optional)
• 3 lingurite de miere sau de sirop de artar
Mod de preparare:
Intr-un blender, la viteza medie, apoi la viteza mare, se amesteca migdalele inmuiate, apa si sarea pana se omogenizeaza. Se strecoara compozitia pentru a separa lichidul de pulpa.
In blender se adauga lichidul, extractul de vanilie si jumatatea de pastaie (daca ai ales sa o utilizezi) si indulcitorul (miere sau sirop de artar) si se amesteca pana la omogenizarea ingredientelor.
Sursa: E-dimineata.ro
Alte tipuri de lapte din nuci sunt disponibile si sunt la fel de usor de preparat. Este foarte comod sa cumparam lapte de migdale de la magazin, dar adevarul este ca acest lapte ridica cateva semne de intrebare.
De fapt, tu platesti pentru cateva nuci amestecate cu apa.
Industria laptelui de migdale iti vinde o cana de apa filtrata umbrita de o mana de migdale macinate, ceea ce ne conduce foarte usor la intrebarea legata de pretul de productie si profit.
Asa ca, in cazul in care iti place laptele de migdale, aceasta reteta este delicioasa, mult mai bogata din punct de vedere nutritiv si mult mai ieftina in comparatie cu laptele pe care l-ai putea cumpara de la hipermarketul din cartierul tau.
Ingrediente:
• 1 ceasca de migdale (inmuiate in apa tip de 4-8 ore)
• 1 litru de apa de izvor sau plata
• 1 varf de cutit de sare de mare
• 1 lingurita de extract de vanilie non-alcoolic
• ½ pastaie de vanilie (optional)
• 3 lingurite de miere sau de sirop de artar
Mod de preparare: Intr-un blender, la viteza medie, apoi la viteza mare, se amesteca migdalele inmuiate, apa si sarea pana se omogenizeaza. Se strecoara compozitia pentru a separa lichidul de pulpa. In blender se adauga lichidul, extractul de vanilie si jumatatea de pastaie (daca ai ales sa o utilizezi) si indulcitorul (miere sau sirop de artar) si se amesteca pana la omogenizarea ingredientelor.
Sursa:
E-dimineata.ro Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citeste si: Cum a fost surprinsă Meghan Markle după ce au apărut primele zvonuri legate de un divorț iminent între ea și printul Harry- radioimpuls.ro