Dupa saptamani de gatit, cuptorul aragazului devine murdar si plin de grasime si resturi alimentare. Iata cum il poti curata in mod eficient, in doar sapte pasi.
1.Scoate grilajul din aragaz. Pune-l intr-o chiuveta (sau bol din plastic suficient de incapator) plina cu apa calda amestecata cu vreo 3-4 stropi de detergent de vase care indeparteaza grasimile.
2.Prepara o solutie de curatat care se face din 4 lingurite de bicarbonat de sodiu introduse intr-un pulverizator. Adauga apa pana se umple. Agita recipientul pana praful de copt se dizolva complet.
3.Foloseste solutia. Trebuie sa ai grija ca interiorul cuptorului sa fie rece. Insista cu pulverizarile acolo unde observi mai multa grasime pana cand aceasta se inmoaie.
4.Lasa totul la inmuiat. Dupa ce ai pulverizat interiorul cuptorului, lasa totul la inmuiat aproximativ o ora. Testeaza o zona plina de grasime a cuptorului pentru a vedea daca s-a inmuiat.
5.Foloseste
un burete aspru. Vei avea nevoie de el pentru a indeparta mancarea uscata/carbonizata din cuptor. Daca nu ai un astfel de burete, poti folosi o spatula de plastic mai tare, dar cu atentie, sa nu zgarii cuptorul. Pe masura ce stergi cuptorul, mai pulverizeaza niste solutie preparata la pasul 2 pentru a face munca mai usoara.
6.Şterge cuptorul din nou. De data aceasta, vei prepara o solutie compusa din apa si otet.
Cuptorul tau este relativ curat in acest stadiu, Daca inca mai exista urme de mancare arsa, foloseste solutii speciale pentru curatat aragazul. Poti folosi chiar amoniac, care dizvolva resturile de prajturi.
7.Curata grilajul aragazului. Folosind apa cu detergent de vase, freaca grilajul aragazului si clateste-l bine inainte sa il pui inapoi in cuptor.
Sursa: ecuisine.ro
1.Scoate
grilajul din aragaz. Pune-l intr-o chiuveta (sau bol din plastic suficient de incapator) plina cu apa calda amestecata cu vreo 3-4 stropi de detergent de vase care indeparteaza grasimile.
2.Prepara o solutie de curatat care se face din 4 lingurite de bicarbonat de sodiu introduse intr-un pulverizator. Adauga apa pana se umple. Agita recipientul pana praful de copt se dizolva complet.
3.Foloseste
solutia. Trebuie sa ai grija ca interiorul cuptorului sa fie rece. Insista cu pulverizarile acolo unde observi mai multa grasime pana cand aceasta se inmoaie.
4.Lasa totul la inmuiat. Dupa ce ai pulverizat interiorul cuptorului, lasa totul la inmuiat aproximativ o ora. Testeaza o zona plina de grasime a cuptorului pentru a vedea daca s-a inmuiat.
5.Foloseste un burete aspru. Vei avea nevoie de el pentru a indeparta mancarea uscata/carbonizata din cuptor. Daca nu ai un astfel de burete, poti folosi o spatula de plastic mai tare, dar cu atentie, sa nu zgarii cuptorul. Pe masura ce stergi cuptorul, mai pulverizeaza niste solutie preparata la pasul 2 pentru a face munca mai usoara.
6.Şterge cuptorul din nou. De data aceasta, vei prepara o solutie compusa din apa si otet. Cuptorul tau este relativ curat in acest stadiu, Daca inca mai exista urme de mancare arsa, foloseste solutii speciale pentru curatat aragazul. Poti folosi chiar amoniac, care dizvolva resturile de prajturi.
7.Curata grilajul aragazului. Folosind apa cu detergent de vase, freaca grilajul aragazului si clateste-l bine inainte sa il pui inapoi in cuptor.
Sursa: ecuisine.ro
Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro
Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro