Invata sa faci un gratar mai...sanatos! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!

Invata sa faci un gratar mai...sanatos! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!
Invata sa faci un gratar mai...sanatos! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!

Multe, nenumarate discutii de pe forumurile de nutritie, se invart in jurul ideii de “gratar sanatos”.

 

Exista un curent intreg care sustine ca nu e bine sa frigi carnea direct deasupra jarului sau a flacarii, intrucat grasimea scursa din carne se intoarce pe friptura sub forma unui fum care contine elemente nesanatoase.
In lipsa unui laborator si a cunostintelor de specialitate care sa-mi permita sa combat afirmatii de felul acesta, pot spune ca speranta nu-i pierduta, nu atata timp cat exista un procedeu de gatire pe gratar care se cheama “la caldura indirecta”.
Ce presupune acest lucru? Presupune ca odata incinsi carbunii si odata incins gratarul, folosind un vatrai sau doua tavi construite special, muti carbunii intr-o parte sau alta a recipientului care-i contine, asezand carnea deasupra locului ramas gol. Ea se va gati de la caldura degajata de carbuni. Sigur, pentru asta e bine ca gratarul sa fie echipat cu capac.
Acelasi lucru e valabil si la gratarele alimentate cu gaz, care au de obicei doua sau trei arzatoare: dupa ce e incins gratarul, stingi un arzator si asezi carnea deasupra
lui, urmand ca ea sa se gateasca de la caldura degajata de arzatorul functional. Practic, e destul de simplu sa scapi de griji, sau macar sa le diminuezi, fara a pierde savoarea fripturilor la gratar.
Sursa: gurmandapetit.ro

Exista un curent intreg care sustine ca nu e bine sa frigi carnea direct deasupra jarului sau a flacarii, intrucat grasimea scursa din carne se intoarce pe friptura sub forma unui fum care contine elemente nesanatoase.



In lipsa unui laborator si a cunostintelor de specialitate care sa-mi permita sa combat afirmatii de felul acesta, pot spune ca speranta nu-i pierduta, nu atata timp cat exista un procedeu de gatire pe gratar care se cheama “la caldura indirecta”.

Ce presupune acest lucru? Presupune ca odata incinsi carbunii si odata incins gratarul, folosind un vatrai sau doua tavi construite special, muti carbunii intr-o parte sau alta a recipientului care-i contine, asezand carnea deasupra locului ramas gol.
Ea se va gati de la caldura degajata de carbuni. Sigur, pentru asta e bine ca gratarul sa fie echipat cu capac.

Acelasi lucru e valabil si la gratarele alimentate cu gaz, care au de obicei doua sau trei arzatoare: dupa ce e incins gratarul, stingi un arzator si asezi carnea deasupra lui, urmand ca ea sa se gateasca de la caldura degajata de arzatorul functional. Practic, e destul de simplu sa scapi de griji, sau macar sa le diminuezi, fara a pierde savoarea fripturilor la gratar.


Sursa: gurmandapetit.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Adriana Bahmuțeanu, supărată pe cei doi copii ai săi? Vedeta a vorbit deschis despre perioada prin care trece! "Eu vă înțeleg indiferent câte prostii faceți și dacă greșiți!"

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Nimeni nu se aștepta la asta! O concurentă de la „Bravo, ai stil” s-a despărțit de tatăl copiilor ei după o nuntă ca-n filme

Și-a pus sau nu Violeta Bănică acid în buze: „În familia mea...”

Damla Sönmez, actrița care joacă rolul Dilruba în serialul Aziz, apariție emoționantă alături de familia sa! Iată cine sunt cele mai importante persoane din viața ei

Ea e tânăra care s-a scufundat cu mașina în Olt. Mihaela avea 23 de ani și venise în vacanță la rude


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies