Invata sa faci tahini la tine acasa! Este mai usor decat credeai!


Tahini este o pasta din seminte susan, care se foloseste in diferite preparate arabesti.

 

In mod traditional, procedeul de preparare al pastei de susan este cumplicat, s probabil imposibil de reprodus la noi acasa. El implica inmuierea in apa a semintelor, zdrobirea , si din nou inmuierea lor in apa sarata, de acesta data, pentru a le separa  de coji.  Boabele de susan sunt apoi uscate, prajite si macinate opentru a obtine pasta.
Ce contine tahini facut acasa?
175 g seminte de susan
25 ml de ulei de susan
Cum procedam?
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante. Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati  constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii.
Poti incerca sa le maxini cu blenderul de mana. Tot cu putere mica, dar cu lama asemanatore cu a masinii de macinat cafea. Am pus semintele de susan intr-un vas ingust si inalt, poate putin mai mare decat capul blenderului. Am adaugat ulei si am inceput sa macin semintele. A fost nevoie de trei reprize de cate 30 de secunde de actiune cu blederul pentru a obtine o pasta la fel de fina ca cea din comert.
Sursa: bucatarmaniac.ro

In mod traditional, procedeul de preparare al pastei de susan este cumplicat, s probabil imposibil de reprodus la noi acasa. El implica inmuierea in apa a semintelor, zdrobirea , si din nou inmuierea lor in apa sarata, de acesta data, pentru a le separa  de coji.  Boabele de susan sunt apoi uscate, prajite si macinate opentru a obtine pasta. 

Ce contine tahini facut acasa?

175 g seminte de susan
25 ml de ulei de susan

Cum procedam?

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante. Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati  constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii.

Poti incerca sa le maxini cu blenderul de mana. Tot cu putere mica, dar cu lama asemanatore cu a masinii de macinat cafea. Am pus semintele de susan intr-un vas ingust si inalt, poate putin mai mare decat capul blenderului. Am adaugat ulei si am inceput sa macin semintele. A fost nevoie de trei reprize de cate 30 de secunde de actiune cu blederul pentru a obtine o pasta la fel de fina ca cea din comert. 

Sursa: bucatarmaniac.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Germania prelungește măsurile de combatere a pandemiei până în luna ianuarie! Ce se întâmplă de Crăciun

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Carmen Harra, predicții șocante pentru anul 2021: „Nenorocirea e că vin alte lucruri...”

Ludovic Orban, înștiințare pentru ÎPS Teodosie: „Sfatul meu sincer..."

Alex Bodi, primele declarații din spatele gratiilor! De ce s-a întâlnit cu milionarul turc

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Oana Zăvoranu, atac dur la adresa Loredanei Chivu: "Vomit, nu mai pot."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri