Invata sa faci cumparaturile pentru zacusca! Uite de ce ingrediente ai nevoie!


Alina Laufer de la "Draga mea prietena" a fost la piata, unde a cumparat ingrediente pentru zacusca.

 

"Reteta de zacusca poate varia, insa cea clasica este de 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de ardei capia, 5 kilograme de ardei verzi, 2 kilograme de ceapa si 1 litru de ulei. La sfarsit se adauga sare si putin zahar, dupa gust, si sucul de rosii de la 5 kilograme de rosii.", spune Alina.
Pretul vinetelor variata de la 3 lei la 5 lei. Incercati sa cumparati vinete cat mai mari pentru ca atunci cand le coaceti sa ramana destula pulpa. Pentru zacusca avem nevoie de 5 kilograme de rosii. Pretul este intre 3 si 4 lei pe kilogram. Ceapa pentru zacusca ne costa in jur de 4 lei. Putem alege ceapa de diferite dimensiuni. Ceapa alba este mai dulce si da gust bun la zacusca.
##VIDEO19628##
"Cand cumparati ardei capia trebuie sa fiti atente sa fie frumosi, fara prea multe asperitati de ceapa. Se coc si se curata mai usor. 20 de lei ne costa ardeii capia.", continua Alina.
"Cantitatea noastra de zacusca va scadea la jumatate. Daca punem 20 de kilograme de legume vom obtine 10 kilograme de zacusca. Se tine pe foc pana scade foarte mult. Ardeii grasi trebuie sa fie mari si frumosi, cu coaja neteda. Astfel vom obtine pulpa carnoasa. Costa 3,5 lei kilogramul.", concluzioneaza Alina Laufer.

"Reteta de zacusca poate varia, insa cea clasica este de 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de ardei capia, 5 kilograme de ardei verzi, 2 kilograme de ceapa si 1 litru de ulei. La sfarsit se adauga sare si putin zahar, dupa gust, si sucul de rosii de la 5 kilograme de rosii.", spune Alina.

Pretul vinetelor variata de la 3 lei la 5 lei. Incercati sa cumparati vinete cat mai mari pentru ca atunci cand le coaceti sa ramana destula pulpa. Pentru zacusca avem nevoie de 5 kilograme de rosii. Pretul este intre 3 si 4 lei pe kilogram. Ceapa pentru zacusca ne costa in jur de 4 lei. Putem alege ceapa de diferite dimensiuni. Ceapa alba este mai dulce si da gust bun la zacusca. 

##VIDEO19628##

"Cand cumparati ardei capia trebuie sa fiti atente sa fie frumosi, fara prea multe asperitati de ceapa. Se coc si se curata mai usor. 20 de lei ne costa ardeii capia.", continua Alina.

"Cantitatea noastra de zacusca va scadea la jumatate. Daca punem 20 de kilograme de legume vom obtine 10 kilograme de zacusca. Se tine pe foc pana scade foarte mult. Ardeii grasi trebuie sa fie mari si frumosi, cu coaja neteda. Astfel vom obtine pulpa carnoasa. Costa 3,5 lei kilogramul.", concluzioneaza Alina Laufer.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

ANM a modificat prognoza! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri