Invata sa faci cea mai buna mamaliga! O poti manca si pe post de desert!

Invata sa faci cea mai buna mamaliga! O poti manca si pe post de desert!

Poti pune langa ea si sosuri cu legume pentru o masa satioasa sau o poti face dulce pentru micul dejun.

 

1. Mamaliga dulce pentru micul dejun. Suntem obisnuiti cu mamaliga sarata, asa ca o astfel de combinatie nu ne sta in simturi. Totusi, merita sa o incerci. E surprinzatoare si satioasa, in combinatie cu fructe proaspete. Si nici nu trebuie sa renunti la smantana preferata.
2. Schimba reteta pentru un gust intens. Adica, in loc de apa sau lapte, folosite de obicei pentru a fierbe malaiul, foloseste supa concentrata de pui sau supa concentrata de legume. Iar daca vrei un gust special si influente asiatice, foloseste lapte de cocos.
3. Pentru o prezentare speciala, taie mamaliga in cubulete. Mamaliga are o textura perfecta pentru a fi pusa la prajit, pe gratar sau in cuptor. Noi iti propunem o reteta de cubulete de mamaliga servite cu pasta de rosii si nuci.
Pentru un aspect si mai special poti folosi forme de taiat aluat de biscuiti rotunde pentru a taia mamaliga.
4. Foloseste porumb proaspat pentru mamaliga cu un gust aparte. Te-ai obisnuit sa faci mamaliga din malai? Schimba macar o data abordarea si foloseste boabe de porumb crude din care vei obtine cea mai cremoasa mamaliga. Avem pentru tine reteta unui bucatar celebru: Yotam Ottolenghi.
5. Cand n-ai nicio idee, un ou salveaza situatia. Nu e nevoie de retete complicate ca sa faci impresie buna. Mamaliga cu branza poate avea o fata noua doar prin adaugarea unui ou prajit langa ea.
Sursa: Food Story

1. Mamaliga dulce pentru micul dejun. Suntem obisnuiti cu mamaliga sarata, asa ca o astfel de combinatie nu ne sta in simturi.

Totusi, merita sa o incerci. E surprinzatoare si satioasa, in combinatie cu fructe proaspete. Si nici nu trebuie sa renunti la smantana preferata.

2. Schimba reteta pentru un gust intens. Adica, in loc de apa sau lapte, folosite de obicei pentru a fierbe malaiul, foloseste supa concentrata de pui sau supa concentrata de legume. Iar daca vrei un gust special si influente asiatice, foloseste lapte de cocos.

3. Pentru o prezentare speciala, taie mamaliga in cubulete. Mamaliga are o textura perfecta pentru a fi pusa la prajit, pe gratar sau in cuptor. Noi iti propunem o reteta de cubulete de mamaliga servite cu pasta de rosii si nuci. Pentru un aspect si mai special poti folosi forme de taiat aluat de biscuiti rotunde pentru a taia mamaliga.

4. Foloseste porumb proaspat pentru mamaliga cu un gust aparte. Te-ai obisnuit sa faci mamaliga din malai? Schimba macar o data abordarea si foloseste boabe de porumb crude din care vei obtine cea mai cremoasa mamaliga. Avem pentru tine reteta unui bucatar celebru: Yotam Ottolenghi.

5. Cand n-ai nicio idee, un ou salveaza situatia. Nu e nevoie de retete complicate ca sa faci impresie buna. Mamaliga cu branza poate avea o fata noua doar prin adaugarea unui ou prajit langa ea.

Sursa: Food Story

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania