Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Traditii si obiceiuri de 21 noiembrie pentru spor si sanatate


Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Traditii si obiceiuri de 21 noiembrie pentru spor si sanatate

Intrarea in Templul din Ierusalim a Maicii Domnului s-a intamplat intr-o zi de 21 noiembrie, pe cand Maria avea doar trei ani, iar parintii implineau fagaduinta ca, atunci cand vor fi parinti, vor inchina copilul lui Dumnezeu.

Intrarea Maicii Domnului in Biserica: Traditii pentru spor si sanatate

In popor, Vovidenia, ziua Intrarii Maicii Domnului in Biserica, este considerata a fi o zi magica.  In aceasta zi se fac previziuni referitoare la oameni si la vreme. Numele de Vovidenie provine din slavona si se traduce "ceea ce se face vazuta".  In traditia populara, in ziua se Vovidenie se deschid cerurile si credinciosii inteleg graiul animalelor.Se spune ca asa cum va fi vremea in aceasta zi, asa va fi toata iarna.

Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica este asociata cu metafora Luminii. De aceea, in caminele credinciosilor este bine ca  lumina candelei si focul din sobe sau semineu  sa arda toata noaptea.

Astazi este sarbatoarea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, numita in popor si Vovidenia sau Ovidenia, care inseamna "ceea ce se face vazuta".
Sinaxarul din Minei spune: "Intrarea in Biserica legii a Doamnei de Dumnezeu Nascatoarei a pricinuit ortodocsilor crestini praznic minunat si a toata lumea, fiindca s-a facut aceasta intr-un chip minunat si este inaintemergatoare a marii si infricosatoarei taine a Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu".

Intrarea in Biserica sau mai bine zis in Templul din Ierusalim a Maicii Domnului este un eveniment praznuit in Biserica Ortodoxa despre care nu se face pomenire in Sfanta Scriptura, insa in Sfanta Traditie exista foarte multe referinte la ea.
In relatarea din "Vietile Sfintilor" despre aceasta sarbatoare se face povestirea intregului episod al aducerii la Templul din Ierusalim a Maicii Domnului. Cum s-a derulat procesiunea, ce au spus Dreptii Parinti Ioachim si Ana, precum si arhiereul Zaharia, vom vedea din scurta istorioara despre Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Modele de rochii tricotate pe care le poți purta în zilele reci

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

DESCOPERĂ: Cum să devii stewardesă. Pașii pe care trebuie să îi faci și ce condiții trebuie să îndeplinești

DESCOPERĂ: Tipuri de epilare și care este cea mai eficientă metodă, în funcție de zonă

DESCOPERĂ: Care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum 

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri