Cum să îți menții pantofii din piele ca noi. Sfaturi esențiale de la curățare la lustruire

ingrijirea pantofilor din piele

Îngrijirea pantofilor din piele

Pantofii din piele, necesită o îngrijire atentă. Însă știați cum o puteți face mai bine?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți îngriji mai bine pantofii din piele.

 

Cum să îngrijești pantofii din piele

Cel mai probabil, ai plătit mai mult pentru pantofi sau cizme din piele și vrei să fii sigur că ai grijă de ei. Îngrijirea adecvată a unei perechi de pantofi din piele de calitate va garanta că va dura toată viața.

În aceste fotografii, pantofii au peste 15 ani. Prin urmare, este esențial să le curățați cu ingredientele potrivite, să le străluciți și să le lustruiți. Uleiul poate fi folosit pentru a vă înfrumuseța și a vă curăța pantofii din piele, la fel ca și pentru mobilierul din piele. Cu toate acestea, trebuie să fie în primul rând curat și lipsit de pete.

Citește și: 13 moduri de a purta rochii cu buline

ingrijire pantofi din piele
Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul

Cum să îndepărtezi petele de pe pantofii din piele

Pielea poate fi afectată de bălți de noroi, murdărie, sare și alte substanțe. Pata nu poate fi îndepărtată așa cum ar face-o pe piele cu o simplă ștergere. Pielea are tendința de a absorbi pete datorită materialului său poros.

Ingrediente necesare pentru îndepărtarea petelor din piele:

  • Apă
  • Oţet
  • Pânză curată

Instrucțiuni pentru îndepărtarea petelor de pe piele:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

  • Într-un castron mic, amestecați părți egale de oțet și apă pentru a face o soluție de spălare cu oțet. Adăugați soluția de spălare cu oțet la o cârpă curată într-un bol. Utilizați cârpa umedă pentru a freca ușor pata. Spălați cu o cârpă uscată. Înainte de a vă condiționa pantofii, lăsați-i să se usuce la aer.

pantofi din piele
Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]

Cum se îngrijesc pantofii din piele

Acum că pantofii sunt curățați și fără pete, este timpul pentru a face pielea să se simtă bine. Condiționarea încălțămintei este esențială după curățare pentru a preveni uscarea și crăparea pielii. Balsamul de piele poate fi cumpărat dintr-un magazin sau puteți face singur cu câteva ingrediente simple. Îmi place să fac o bară de balsam pentru că este ușor de aplicat și utilizat.

Ingrediente pentru balsam pentru piele

  • 2 linguri ulei de cocos sau ulei de nurca
  • 2 linguri ceara de albine
  • 3-5 picături de ulei esențial de lămâie
  • Lavetă din microfibră

Cum se face un balsam pentru piele

  • Pune ceara de albine și uleiul într-o cratiță mică. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se amestecă cu uleiul esențial de lămâie. Puteți pune amestecul într-o formă de silicon. Ieșiți din formă după 4 ore după ce s-a întărit.

pantofi din piele intoarsa
Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]

Cum să-ți folosești balsamul pentru piele de casă

Pentru a elimina murdăria și resturile, ștergeți pantofii cu o cârpă curată și moale. Îndepărtați orice pete de pe piele dacă este necesar folosind soluția de îndepărtare a petelor de casă menționată mai sus. Puteți lăsa pantofii să se usuce bine. Aplicați balsam pe întregul pantof. Utilizați o cârpă curată din microfibră pentru a elimina excesul de balsam.

În cazul în care este necesar, repetați. Înainte de a aplica balsamul pe întregul pantof, testați un mic spațiu de plasture. Pielea unei persoane poate reacționa diferit la anumite produse după ce a fost tratată cu substanțe chimice sau culori. 

Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]

Lac de pantofi de casă

Balsamul de îngrijire a pantofilor, cu stratul lor subțire de ceară, vor proteja pielea suficient. Cu toate acestea, lacul de pantofi este cel mai bun pariu dacă doriți să obțineți acea strălucire pe care toată lumea o iubește sau dacă doriți să uniformizați culoarea.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: "Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului - stirilekanald.ro

Ingrediente pentru lustruit de pantofi

  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • 1/2 lingura de suc de lămâie
  • 1/4 linguriță de oxid negru sau maro (pentru culoare, opțional)

Cum să faci și să folosești lac de pantofi

  • Într-o tavă mică, amestecați toate ingredientele. Utilizați o cârpă din microfibră pentru a aplica lac pe pantofi după ce ați îndepărtat șireturile. Lustruirea se face cu mișcări circulare. Puteți aplica lustruirea pe piele și folosind o perie de cal. Eliminați orice ulei în exces. Lustruiți cu o cârpă moale.

Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]

Cum să scapi de urmele de pe pantofi

După ce ați zgâriat pantofii din piele, puteți avea nevoie de mai multă atenție. Cu toate acestea, pastă de zgârieturi ușoară făcută din apă și bicarbonat de sodiu poate fi foarte eficientă pentru a reduce aspectul. Utilizați bicarbonat de sodiu și apă pentru a face o pastă. Începeți cu două linguri de bicarbonat de sodiu, apoi adăugați un strop de apă în fiecare zi, amestecând până când se formează o pastă consistentă. Adăugați pasta de bicarbonat de sodiu pe zonele care s-au zgâriat, apoi lustruiți ușor pantofii și ștergeți pasta care a rămas cu o cârpă curată. După ce urmele au fost îndepărtate, urmați condiționarea și lustruirea pantofilor.

pantofi de ingrijit
Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]

Cum să protejezi pantofii din piele

Condiționarea este cea mai bună modalitate de a vă proteja pantofii din piele și de a le prelungi viața. Pielea nu se va usca și nu se va crape dacă folosiți un balsam pe bază de ceară de albine. Când purtați pantofi din piele, evitați noroiul, bălțile și vremea nefavorabilă. Pielea trebuie îngrijită corespunzător după ce s-a umezit. În cazul în care pantofii tăi se udă, lăsați-i să se usuce la aer și apoi condiționează-i. Pentru a-ți păstra pantofii din piele uscați și ferit de praf, păstrați-i în interior.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Îngrijirea pantofilor din piele[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

13 moduri de a purta rochii cu buline

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România


Cookies