Îngrijirea orhideei după căderea florilor. Care este secretul pentru aceste flori?


Iată ce trebuie să faci atunci când cumperi o orhidee. Cum o poți ține înflorită mai mult timp și citește și orhidee îngrijire după căderea florilor.


In articol:

Orhideele reprezintă unele dintre cele mai îndrăgite flori din întreaga lume. Orhideea este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare. Familia orhideelor conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi, fiind regăsită în natură, dar și în ghiveci.

În plus, această floare se regăsește inclusiv în natura din România. Una dintre ele se numește „Papucul Doamnei”, cealaltă „Sângele Vonicului” și sunt protejate prin lege.

Când se udă orhideea după transplantare

secrete ingrijire orhidee

Cum tii orhideea inflorita mult timp

[Sursa foto: PixaBay]

Secrete îngrijire orhidee

Astăzi, orhideele exotice se regăsesc în orice florărie sau magazin de bricolaj și se bucură de o imensă popularitate. Însă, deoarece îngrijirea lor poate fi considerată destul de dificilă, mulți renunță la aceste flori după câteva luni. Despre orhidee se crede că sunt un simbol al purității, al perfecțiunii și al feminității, fiind cultivate din cele mai vechi timpuri în China.

În secolele XVIII-XIX au început să fie cultivate masiv și în Europa.

O caracteristică importantă a orhideelor, dar care se regăsește și la alte plante, este că florile sunt hermafrodite, adică au atât aparatul reproductiv feminin, cât si pe cel masculin. La unele specii de orhidee, polenizarea este realizată exclusiv de moliile de noapte, astfel că parfumul lor devine mai puternic pe timpul nopții.

Un alt avantaj al orhideelor este longevitatea florilor, astfel că, dacă sunt îngrijite corespunzător, florile rezistă chiar și două săptămâni sau mai mult.

Orhideea în casă. Orhidee îngrijire după căderea florilor

După ce florile se ofilesc, orhideele își pot îngălbeni singure tija, însă nu se întâmplă mereu acest lucru, căci în unele cazuri pot rămâne verzi. Însă, indiferent dacă tijele rămân verzi ori se ofilesc, specialiștii recomandă tăierea lor.

Planta are nevoie de o perioadă de repaus pentru a se regenera și pentru a prinde puteri ca să se pregătească de următoarea perioadă de înflorire.

Specialiștii recomandă tăierea tijelor cu 1- 1, 5 centimetri deasupra celui de-al treilea sau al patrulea nod, la o înălțime de cel mult 20- 30 de cm. Iar dacă tija a început să se ofilească, atunci poate fi tăiată mai jos de porțiunea uscatăm păstrând însă 3 sau patru noduri. Pentru a proteja tăietura ca să nu se usuce prea mult, aceasta poate fi acoperită cu ceară. Se folosește o lumânare și se toarnă câte o picătură de ceară topită pe fiecare tăietură. În acest mod, ceara nu va permite umidității din tijă să se evapore.

orhideea in casa

Cum se tine orhideea in casa 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: DESCOPERĂ: 5 flori de apartament care înfloresc tot anul. Te poți bucura de ele în orice anotimp

Uscarea tijei nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrjijorare.

După ce a fost tăiată tija, orhideea are nevoie de o perioadă de odihnă. Prin urmare, nu este recomandat să o fertilizezi imediat. Iar în cazul în care cumperi o orhidee, cel puțin șase luni trebuie să o lași fără fertilizator deoarece s-a făcut deja acest lucru în magazin pentru a înflori abundent și prea mult fertilizator i-ar dăuna.

Se folosește orice îngrășământ universal pentru creșterea frunzelor și rădăcinilor. De asemenea, pe piață se găsește și îngrășământ special pentru creșterea orhideelor.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce să pui în apa florilor pentru a rezista mai mult

Orhidee îngrijire după căderea florilor

Cum ai grijă de orhidee după îngrijire

[Sursa foto: PixaBay]

Secrete îngrijire orhidee. Ce faci după uscarea florilor


După uscarea florilor, este foarte important să asiguri un mediu umed. În jurul plantei trebuie asigurat un mediu mai umed. În mediul natural, acest lucru este posibil deoarece imediat după înflorire există un sezon ploios, însă în apartament nu este posibil acest lucru. Pentru a face poribil acest lucru, orhideele trebuie stropite mai des și trebuie așezate câteva vase cu apă în jurul plantelor. Dacă aerul este prea uscat în casă, este nevoie chiar și de un umidificator pentru asifurarea umidității plantei. 

Specialiștii în creșterea orhideelor mai recomandă ca plantele să nu fie mutate dintr-un ghiveci în altul, chiar dacă poate părea că nu mai are spațiu pentru a se dezvolta. Acest lucru reprezintă un motiv în plus de stres pentru plantă.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Crinul - o floare nobilă

Plantele in Feng Shui si beneficiile lor

Cine este Diana Bulimar. “În sport oricum ești judecat”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Larisa Iordache. „Nemulţumitului i se ia darul”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri