Ingredientele secrete care te ajuta sa faci cele mai pufoase clatite!


Stii sa faci clatite, iti ies foarte bine, dar ti-ai dori sa fie un pic mai pufoase.

 

Iata ce ingrediente secrete poti adauga in aluat pentru o textura pe placul tau. Pune mai putin lapte si completeaza cu bere sau cidru, aluatul va fi mai usor si mai pufos.
1. Amestecati ouale cu faina. Spargeti intr- un castron 6 oua si bateti-le cu 6 g de sare fina si 50 g de zahar tos. Intr-un alt vas puneti 500 g de faina in forma de movila, apoi faceti in mijloc o adancitura in care adaugati ouale. Amestecati-le cu faina.
2. Incorporati treptat laptele. Adaugati 500 ml de lapte, pe masura ce faina il inghite, si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent.
3. Terminati aluatul. Incorporati 50 g de unt brun, caldut, apoi adaugati inca 500 ml de lapte. Cand aluatul este gata, strecurati- l printr-o strecuratoare fina si lasati- l sa se odihneasca macar 30 de minute la frigider.
4. Turnati aluatul in tigaie. Turnati un polonic mic de aluat de clatite intr- o tigaie unsa cu unt, calda, si cu o miscare de rotatie rapida repartizati uniform aluatul pe fundul tigaii, inainte sa se coaguleze. Cand s-a facut pe o parte, intoarceti clatita si prajiti si cealalta parte.
5. Suprapuneti clatitele. Asezati fiecare clatita noua peste precedenta, pe un platou pe care il acoperiti cu o farfurie. Astfel se racesc mai incet si umiditatea le mentine moi. De asemenea, puteti pune farfuria in sistemul bain-marie, ca sa ramana calde toate clatitele.
sursa: Scoala de bucatari MasterChef

Iata ce ingrediente secrete poti adauga in aluat pentru o textura pe placul tau. Pune mai putin lapte si completeaza cu bere sau cidru, aluatul va fi mai usor si mai pufos.

1. Amestecati ouale cu faina. Spargeti intr- un castron 6 oua si bateti-le cu 6 g de sare fina si 50 g de zahar tos. Intr-un alt vas puneti 500 g de faina in forma de movila, apoi faceti in mijloc o adancitura in care adaugati ouale. Amestecati-le cu faina.

2. Incorporati treptat laptele. Adaugati 500 ml de lapte, pe masura ce faina il inghite, si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent.

3. Terminati aluatul. Incorporati 50 g de unt brun, caldut, apoi adaugati inca 500 ml de lapte. Cand aluatul este gata, strecurati- l printr-o strecuratoare fina si lasati- l sa se odihneasca macar 30 de minute la frigider.

4. Turnati aluatul in tigaie. Turnati un polonic mic de aluat de clatite intr- o tigaie unsa cu unt, calda, si cu o miscare de rotatie rapida repartizati uniform aluatul pe fundul tigaii, inainte sa se coaguleze. Cand s-a facut pe o parte, intoarceti clatita si prajiti si cealalta parte.

5. Suprapuneti clatitele. Asezati fiecare clatita noua peste precedenta, pe un platou pe care il acoperiti cu o farfurie. Astfel se racesc mai incet si umiditatea le mentine moi. De asemenea, puteti pune farfuria in sistemul bain-marie, ca sa ramana calde toate clatitele.

sursa: Scoala de bucatari MasterChef

 


Citește și:

Horoscop Noiembrie. Luna iubirii pentru acești nativi. Care sunt zodiile care își vor găsi marea dragoste

Zodiile care formeaza cupluri perfecte! Se atrag ca un magnet!

Vremea de miercuri, 28 octombrie 2020, anuntul ANM: temperaturi normale!

Nelu Tătaru face anunțul: „Transportul în comun este focar de Covid-19”

Gabriel de la Puterea dragostei s-a împăcat cu logodnica sa, Ana Maria

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Gina Pistol, înlocuită de la emisiunea care a făcut-o celebră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri