Indulcitorii artificiali fac mai mult rau decat bine! Uite ce boli pot provoca acestia    


Noile studii leaga indulcitorii artificiali de riscul crescut al aparitiei diabetului.

 

Studiul publicat in revista "Nature" arata ca un consum mediu de zaharina, aspartam sau sucraloza altereaza compozitia bacteriilor din intestine. Acest lucru poate duce la intoleranta la glucoza si implicit la cresterea nivelului de zahar din sange.
Acest aspect este strans legat de aparitia diabetului de tip 2.
Indulcitorii pe care ii gasim in bauturile carbogazoase light si sucurile fara zahar pot duce la obezitate, spun cercetatorii.
Acestia sunt de parere ca este mai indicat sa folosim o cantitate mica de zahar pentru a ne indulci cafeaua sau ceaiul de dimineata decat sa ne bazam pe indulcitorii artificiali.
Cand vine vorba de prevenirea diabetului, acestia recomanda sa inlocuim indulcitorii artificiali si sa incercam sa consmum cat mai putine dulciuri.

Studiul publicat in revista "Nature" arata ca un consum mediu de zaharina, aspartam sau sucraloza altereaza compozitia bacteriilor din intestine. Acest lucru poate duce la intoleranta la glucoza si implicit la cresterea nivelului de zahar din sange.

Acest aspect este strans legat de aparitia diabetului de tip 2.

Indulcitorii pe care ii gasim in bauturile carbogazoase light si sucurile fara zahar pot duce la obezitate, spun cercetatorii.

Acestia sunt de parere ca este mai indicat sa folosim o cantitate mica de zahar pentru a ne indulci cafeaua sau ceaiul de dimineata decat sa ne bazam pe indulcitorii artificiali.

Cand vine vorba de prevenirea diabetului, acestia recomanda sa inlocuim indulcitorii artificiali si sa incercam sa consumam cat mai putine dulciuri.

 

Sursa www.prevention.com

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Ce știm, de fapt, despre Coronavirus? Descoperire este de ultim moment

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri