Incredibil! Uite cat de sanatos este sa consumi un aliment de la care ai indepartat partea mucegaita!


Multi oameni taie portiunile cu mucegai ale alimentelor pe care le-au uitat demult in frigider sau bucatarie, fiind convinsi ca pot sa consume bucatile ramase care nu par atinse de ciuperci. Cat de corect este?

 

Specialistii sunt ca este incorect, deoarece mucegaiul este ceva mai mult decat cel de pe suprafata painii sau de pe fructele invechite. Se pare ca portiunile colorate, vizibile cu ochiul liber sunt sporii sau particule minuscule care dau mucegaiului culoare. Restul mucegaiului, ramurile si radacinile sale dificil de sesizat si, uneori, se duc profund in produs.
Deoarece sporii colorati de pe suprafata alimentelor sunt doar o parte din matricea mucegaiului, razuirea sau taierea aceastei parti de pe paine sau de pe covrig nu te va salva de la sansa de a inghiti din ciuperca.
Sursa: Descopera.ro

Specialistii sunt ca este incorect, deoarece mucegaiul este ceva mai mult decat cel de pe suprafata painii sau de pe fructele invechite. Se pare ca portiunile colorate, vizibile cu ochiul liber sunt sporii sau particule minuscule care dau mucegaiului culoare. Restul mucegaiului, ramurile si radacinile sale dificil de sesizat si, uneori, se duc profund in produs.

Deoarece sporii colorati de pe suprafata alimentelor sunt doar o parte din matricea mucegaiului, razuirea sau taierea aceastei parti de pe paine sau de pe covrig nu te va salva de la sansa de a inghiti din ciuperca.

Sursa: Descopera.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri