Înălțarea Domnului 2019: când pică şi ce se împarte pentru spor și fericire


Înălțarea Domnului în 2019: semnificație în Biblie, ce se împarte pentru fericire și noroc, tradițiile și superstițiile acestei sărbători.

Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Domnului. Înălțarea Domnului 2019 pică în calendarul ortodox la data de 30 mai.

Înălțarea Domnului are o semnificație profundă în Biblie, așa cum se arată și în calendarul creștin ortodox. Potrivit scrierilor din ”Faptelor Apostolilor (1, 1-11)”, după Înviere, Iisus li s-a arătat la apostilor timp de 40 de zile, după care s-a înălțat la ceruri, lăsându-i martori la acest eveniment important. De asemenea, semnificația esențială a Înălțării Domnului este o expresie a preamăririi cerești a lui Hristos care, ridicat prin Înviere la dreapta lui Dumnezeu, domnește ca Rege, învingând Moartea. Înălțarea lui IIsus, din Biblie, oferă speranță credincioșilor.

Înălțarea Domnului se celebrează începând cu secolul a IV-lea, la 40 de zile după Paște, atât la Răsărit, cât și la Apus. Însă cu mult înainte, Înălțarea Domnului era sărbătorită de Rusalii, la Cincizecime.

Înălțarea Domnului 2019 în calendar ortodox. Tradiții în România

În România, Înălțarea Domnului se aseamănă cu Paștele, în ce privește tradițiile, astfel că etre ultima sărbătoare în care se vopsesc ouă. Oamenii pregătesc coșul tradițional cu bucate, pe care îl sfințesc la Biserică și pe care îl împart apoi semenilor lor, pentru sufletul celor morți. În general, alimentele care se împart de Înălțare sunt: pâine, brânză, ceapă verde şi rachiu.

În unele părți din țară,oamenii mai duc la biserică și frunze de nuc, simbol al frunzelor pe care Iisus le-ar fi purtat în momentul Înălțării. Și acestea sunt sfințite la Biserică și sunt păstrate apoi în case, precum salcia de Florii. O altă tradiție de Înălțare existente în România spune că în această zi, tinerii merg la pădure pentru a aduna frunze de alune, folosite apoi ca plante tămăduitoare împotriva bolilor. De Înălțare, oamenii se salută spunând: ”Hristos s-a Înălțat!”, în loc de ”Hristos a Înviat”.

Citeste continuarea pe kanald.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

S-a logodit! Concurenta de la Survivor România a primit inelul de logodnă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri