Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Apa este secretul siluetei! Ce trebuie să ştii dacă nu eşti mulţumită de greutatea ta


Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în nutriție, ne învață în articolul de astăzi cât de importantă este apa pentru a avea greutatea mult dorită.

Apa este mediul in care au loc toate procesele biochimice din organism. Se spune că 85% din creier este reprezentate de apă, sângele uman constă din 90% apă, muşchii sunt în proporţie de 75% apă, ficatul constă din 82% apă, iar oasele noastre conţin 22% apă.

Este bine stiut faptul ca apa constituie 50-70% din masa noastra corporala. Organismul uman necesita o cantitate suficienta de apa pentru a supravietui si pentru a mentine in echilibru toate procesele vitale.

Apa reprezinta substanta de baza a fluidelor corporale: sucuri digestive, sange, urina, limfa, transpiratie, etc. Apa joaca de asemenea un rol important in dizolvarea si transportul diversilor nutrienti cum ar fi: vitaminele, mineralele sau chiar hidratii de carbon si oxigenul. Apa este esentiala si ajuta in cazul proceselor de digestie, asimilare a nutrientilor, eliminare a toxinelor din organism.

Citeste si: Horoscop special: Viaţa zodiilor în timpul sezonului GEMENI 2019. Ce îţi aduce NOU ŞI DIFERIT Soarele în Gemeni? 12 SFATURI DE VIAŢĂ pentru această lună!

In decursul a 24 de ore, organismul consuma peste 200 ml de apa numai pentru procesul de respiratie. Prin transpiratie si diureza se pierd cele mai insemnate cantitati de apa, de aceea apa trebuie sa fie inlocuita, altfel exista riscul deshidratarii. Este foarte adevarat faptul ca senzatia de sete si necesarul real de lichide care trebuie consumate, nu se sincronizeaza. Mai exact, la momentul la care in organism se instaleaza senzatia de sete, celulele acestuia sunt deja deshidratate.

O intrebare care se pune este: ce fel de apa sa consumam pentru o buna hidratare? Ideal ar fi sa consumam apa minerala naturala. Daca vorbim de apa destinata copiilor atunci indiscutabil este recomandata apa minerala naturala cu cea mai mica incarcatura cu minerale. Daca ne referim la hidratarea adultilor activi, atunci apele minerale naturale plate sau carbogazoase, bogate in minerale naturale sunt cele recomandate.

Asadar apa de baut trebuie sa fie de buna calitate. Ea trebuie aleasa dupa o serie de criterii.

Prin definiție, apa minerală naturală este o apă pură din punct de vedere microbiologic, care îşi are originea într-un zăcământ/acvifer subteran şi este exploatată prin una sau mai multe emergenţe naturale ori foraje.

Termenul de apă minerală naturală revine exclusiv apelor minerale imbuteliate, in definirea cărora devin prioritare criteriile privind originea, puritatea, compoziția și constanța acesteia in timp, precum și condițiile de imbuteliere.

Apa minerală naturală se deosebeşte în mod evident de apa de băut obişnuită prin faptul că provine dintr-o sursă ce a fost supusă unor teste stricte de calitate, prevăzute prin lege. Spre deosebire de simpla apă de izvor, o apă minerală de calitate este obținută de la mare adâncime care îi asigură stabilitatea, temperatura și conținutul de săruri minerale constante, indiferent de condițiile climaterice de la suprafață.

Citeste si: Horoscop TAROT săptămâna 20-26 mai 2019. Mesajele CÂRŢILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii

Apa minerală naturală este practic apă microbiologic pură, netratată, cu excepția eliminării elementelor instabile și adăugarea de dioxid de carbon natural.
Interesul pentru consum zilnic, constant de apa potabila a fost manifestat in Antichitate, mai intai de Hipocrate, apoi s-a dezvoltat in epoca Victoriana.
Mai tarziu, in perioada Renasterii, oamenii de stiinta au devenit tot mai interesati si au cercetat beneficiile pentru sanatate ale apelor minerale si termale.
Specialistii vremii au observat in mod constant ca apa minerala naturala poate ajuta activitatea intestinala, datorita stimularii gastrice determinata de ionii bicarbonat. Aceste ape bogate in ioni bicarbonat, care sunt de fapt un amestec de saruri minerale care pot neutraliza acizii, au un impact pozitiv asupra nivelului de grasimi circulante din organism. In plus, bicarbonatii din apa minerala naturala au indicatii demonstrate clinic in drenajul biliar si in metabolismul colesterolului.
In decursul studiilor facute s-a constat ca aportul de apa minerala naturala, bogata in sodiu nu a modificat nivelul tensiunii arteriale al subiectilor. Acest lucru a fost explicat prin actiunea ionilor bicarbonat asupra efectelor negative ale sodiului. Prezenta potasiului si magneziului, cu rol de protectie la nivel cardiovascular, in compozitia acestor ape ajuta la inhibarea efectelor sodiului.

Citeste si: HOROSCOP Camelia Pătrășcanu până duminică. De MARŢI începe fericirea pentru 4 zodii

Intr-o serie de studii clinice s-a observat si o scadere marcata a concentratie glucozei serice a jeun. Aceasta reducere indica raportul dintre metabolismul lipidelor si glucoza, ceea ce sugereaza ca un consum de apa bogata in saruri bicarbonate poate juca un rol benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare și a sindromului metabolic

In acest sens avem marea sansa ca in Romania sa avem surse de apa minerala naturala de o calitate exceptionala si acest lucru este confirmat de modul in care aceste ape sunt premiate la nivel mondial inca din cele mai vechi timpuri.

Dacă ai întrebări pentru Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în nutriție, trimite un mail la adresa [email protected] si vei primi răspunsul într-un timp cât mai scurt!

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop TAROT săptămâna 20-26 mai 2019. Mesajele CĂRŢILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii

Colinde de Crăciun: Cele mai frumoase cântece de sărbători

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Horoscop special: Viaţa zodiilor în timpul sezonului GEMENI 2019. Ce îţi aduce NOU ŞI DIFERIT Soarele în Gemeni? 12 SFATURI DE VIAŢĂ pentru această lună!

Se iubiseră cu foc, dar cum fata era nepricepută la treburi, ciobanul prahovean a trimis-o acasă la ai ei. Într-o zi, însă, s-a trezit din nou cu femeia și cum avea poftă nebună...

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 6 decembrie. O zodie are nevoie de o schimbare majoră
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri