Importanța creării unei rutine zilnice, pentru a te bucura de mai mult echilibru în viața ta

Importanța creării unei rutine zilnice, pentru a te bucura de mai mult echilibru în viața ta
Importanța creării unei rutine zilnice, pentru a te bucura de mai mult echilibru în viața ta

Crearea unei rutine poate fi un instrument puternic pentru creșterea productivității, îmbunătățirea sănătății mintale și fizice și atingerea obiectivelor personale.

Având în vedere ritmul alert de azi, este ușor pentru oameni să fie prinși în haosul vieții de zi cu zi și să piardă din vedere prioritățile personale. Cu toate acestea, stabilind o rutină zilnică, se poate cultiva un sentiment de structură și control.

Crearea unei rutine, în funcție de perioada zilei

Stabilirea unei rutine pentru fiecare parte a zilei are numeroase beneficii și poate fi o modalitate eficientă de structurare a timpului, putând în timp să se dezvolte obiceiuri bune și să fie înlăturate cele nefavorabile.

 • Rutina de dimineață

Să-ți începi ziua cu dreptul poate da tonul pentru restul zilei. O rutină de dimineață corespunzătoare poate să te ajute să ai un început de zi plin de energie și să ai un avans în sarcinile zilnice. 

O rutină bună de dimineață ar trebui să includă activități care hrănesc corpul și mintea, cum ar fi să:

 • Bei un pahar cu apă călduță pentru a te hidrata după o noapte de somn;
 • Îți creezi un mic dejun consistent pentru a-ți asigura necesarul de energie pentru prima parte a zilei. Acesta poate fi constituit dintr-o multitudine de preparate, cum ar fi o omletă, un croissant, un bol cu fructe și o ceașcă cu băutura preferată, fie că este preparată din cafea boabe de la Altex.ro, un ceai negru aromat sau un suc proaspăt stors din citrice;
 • Te angajezi într-o activitate fizică pentru creșterea nivelului de energie;
 • Să meditezi pentru a spori starea de calmitate.

 

 • Rutina de după-amiază

După-amiaza poate fi o perioadă dificilă pentru mulți oameni, deoarece nivelurile de energie pot să fie mai limitate și, în consecință, productivitatea să scadă. O rutină de după-amiază bine planificată te poate ajuta să rămâi concentrat și productiv, evitând tentația de a amâna sau de a ceda distragerilor.

O rutină bună de după-amiază poate include:

 • Alocarea timpului pentru o scurtă pauză de odihnă, de a face o scurtă plimbare sau de a ieși la aer curat, pentru oxigenarea creierului;
 • Prioritizarea sarcinilor și abordarea, în primul rând, a celor mai importante;
 • Evitarea statului în fața ecranelor în pauză;
 • Crearea unei ferestre pentru a savura un prânz hrănitor sau o gustare delicioasă.

 • Rutina de seara

Seara este momentul când trebuie să te detașezi de stresul acumulat pe timpul zilei, iar apoi să te pregătești pentru un somn odihnitor. O rutină bună de seară ar trebui să includă activități care să contribuie la relaxarea ta, iar printre acestea se pot afla:

 • Crearea unei rutine pentru îngrijirea de sine, cum ar fi să faci o baie caldă cu spumă, să citești o carte sau să practici yoga
 • Evitarea băuturilor pe bază de cofeină, pentru a nu interfera somnul;
 • Încetarea activităților pe dispozitivele electronice;
 • Crearea unei liste de lucruri de făcut pentru ziua următoare pentru a reduce anxietatea și a promova un sentiment de control;
 • Respectarea unui program regulat de somn.

În concluzie, crearea unei rutine pentru fiecare parte a zilei poate fi un instrument puternic pentru îmbunătățirea productivității, reducerea stresului și atingerea obiectivelor. Identificând prioritățile și obiectivele tale, planificându-ți ziua în jurul lor și implicându-te în activități care îți hrănesc mintea și corpul, poți crea un sentiment de structură și control în viața ta.

 

Sursă foto: unsplash.comCitește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Ce spune Tavi Colen despre moartea Mădălinei Manole și motivul pentru care nu a făcut niciodată declarații despre ea. “Îi și vedeam foarte bine pe amândoi împreună.”

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"

Desertul verii! Prăjitura cu vișine, rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok: „I-am pus și zahăr pudră.”

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies