Ignaz Semmelweis. Tu știai cine este și de ce este omagiat astăzi de către cei de la Google?


gel dezinfectant, săpun, spălat pe mâini, coronavirus. Ignaz Semmelweis. Omagiat astăzi de compania Google, Ignaz Semmelweis este cel care a introdus practica spălatului pe mâini.


In articol:

Citeste si: Medicul Monica Pop, despre cele două alimente banale pe care trebuie să le ai în casă, în timpul pandemiei de coronavirus

Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google
Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google

Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google
Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google

Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este atât de important gel dezinfectant, săpun, spălat pe mâini, coronavirus,  

Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google
Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google

Conform Wikipedia, medicul a realizat și numeroase scrieri, care au ajutat la evoluția sistemului medical și la adoptarea unor noi măsuri de prevenție și tratare, mai ales în cazul specializării obstetrică-ginecologie. Printre acestea, se numără: „Etiologia febrei puerpale”, „Originea și prevenirea febrei puerpale”, iar numele său a fost consemnat în publicații de rang mondial, care fac obiectul biografiilor personalităților marcante, precum Encyclopaedia Britannica, Marea Enciclopedie Sovietică, Brockhaus Enzyklopädie ș.a.m.d.

Citeste si: Descoperirea de ultim moment care ar putea salva lumea de noul coronavirus

De asemenea, Ignaz Semmelweis a definit termeni medicali importanți, cum ar fi asepsia ( n.r.- Metodă de sterilizare a instrumentelor chirurgicale, a sălii de operație etc. cu ajutorul căldurii, ultrasunetelor, Dexonline.ro) și necesitatea ezinfectării obiectelor medicale, precum și a medicilor, înainte să opereze, consulte etc.

Din păcate, cel care ne ajută la prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, s-a stins din viață în anul 1865, la vârsta de 47 de ani. Se spune că motivul pentru care a murit a fost o bătaie, o corecție agresivă aplicată de către paznicii azilului mental la care era internat, deoarece a înnebunit pentru că nimeni nu îl lua în seamă. Această bătaie i-a cauzat o rană deschisă la unul dintre brațe, rană care s-a infectat și s-a transformat în gangrenă.

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19. Știi de ce? gel dezinfectant, săpun, spălat pe mâini, coronavirus,  

Deși foarte multe persoane cumpără cantități foarte mari de gel dezinfectant, antibacteriat, trebuie să remarcăm faptul că acesta nu acționează la fel de bine ca săpunul, deși este bine să folosim și gelul ca modalitate de prevenție. Când ne spălăm pe mâini, nu este impotant dacă apa este caldă sau rece și nici dacă săpunul are proprietăți antibacteriene, tot ce contează este să ne spălăm corect pe mâini (frontal-frontal, frontal-dorsal, între degete, și pe toată suprafața mâinii, timp de 25-30 de secunde). Toate persoanele se îmbulzesc să cumpere gel antibacterian, pentru a evita răspândirea COVID-19, însă trebuie să știți că săpunul este aliatul nostru principal în combaterea coronavirusului. 

Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google
Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului de tip COVID-19, pentru că afectează structura virusului SARS-CoV-2, cel care provoacă infecția cu COVID-19 gel dezinfectant, săpun, spălat pe mâini, coronavirus,  

Coronavirusul este acoperit de o membrană grasă, cunoscută drept „membrană lipidică”, iar această membrană seamănă, din punct de vedere structural, cu spuma pe care săpunul o face atunci când frecăm palmele foarte bine. Este un fapt bine cunoscut deja că săunul poate acționa ca substanță degresantă, care ajută la combaterea și eliminarea grăsimilor, motiv pentru care săpunul poate distruge legăturile chimice care formează virusul, iar acesta nu va mai supraviețui.

De altfel, săpunul este format din molecule care duc la apariția micelelor, odată ce ating apa. COVID-19, coronavirusul, nu este singurul astfel de virus care poate fi combătut de spălarea mâinilor, deci, de săpun. Printre celelalte virusuri pe care săpunul le poate elimina, dacă este utilizat corect, se numără HIV, virusul herpetic, Zika, Ebola, virusurile care duc la infectarea cu hepatita B și C, dengue, alături de multe bacterii care pot provoca probleme foarte mari, la nivelul tractului respirator sau la cel al tractului intestinal.

Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google
Cine a fost Ignaz Semmelweis și de ce este omagiat de Google

„Substanţele din săpun se comportă ca nişte soldăţei: atacă şi destabilizează structura virusurilor şi a bacteriilor. Acestea se dezmembrează şi nu mai pot adera la suprafaţa pielii, fiind ulterior eliminate prin clătirea mâinilor”, a mărturisit Pall Thordarson, profesor la catedra de Chimie a Universităţii New South Wales.

Citeste si: Coronavirus. Medicamentul descoperit de chinezi care poate ajuta la combaterea COVID-19, „Trebuie inclus în tratament cât mai curând”


Abonează-te pe

Citește și:

Conform unui sudiu, problemele digestive, pot indica prezența infecției cu coronavirus

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Victorie pentru China! 0 cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 48 de ore

Iată cum poți face singură gel antibacterian. E foarte simplu, ai nevoie doar de...

Specialiștii din China au explicat că pacienții vindecați de COVID-19, pot rămâne cu sechele medicale

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri