Conform unui sudiu, problemele digestive, pot indica prezența infecției cu coronavirus


Conform unui nou studiu, problemele aparatului digestiv ar putea fi primele simptome care să indice infectarea cu coronavirus.


In articol:

Cei de la Fox News au prezentat pe larg acest studiu publicat în The American Journal of Gastroenterology( n.r.- Jurnalul American de Gastroenterologie). Astfel, probleme precum diareea sau alte simptome gastrointestinale ar putea fi primele semne ale infectării cu coronavirus.

Citeste si: Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților

Un procentaj destul de mare de bolnavi din Wuhan, s-au prezentat la spital pentru afecțiuni ale tractului digestiv

Cercetătorii chinezi au realizat acest studiu și au analizat datele unui grup cheie de 204 pacienți, din epicentrul epidemiei. Dintre toți acești pacienți, un procentaj de 48,5% (adică 99 de persoane), au mers la spital din cauza „unuia ori mai multor simptome digestive” care constituiau problema principală, printre acestea fiind vorba despre diaree, greață, vomă sau doreri abdominale.

Problemele digestive, pot indica prezența infecției cu coronavirus
Problemele digestive, pot indica prezența infecției cu coronavirus

Citeste si: Descoperirea de ultim moment care ar putea salva lumea de noul coronavirus

Cercetătorii care au condus studiul, au explicat că „Dintre acești 99 de pacienți, 92 au dezvoltat simptome respiratorii alături de simptome digestive, iar șapte au avut doar simptome digestive, fără simptome respiratorii. Dintre cei 105 pacienți fără simptome digestive, 85 au prezentat doar simptome respiratorii, iar 20 nu aveau nici simptome digestive, nici respiratorii, ca fiind principale nemulțumiri,” potrivit Mediafax.

De asemenea, potrivit cercetătorilor, autori ai studiului, 60% dintre pacienții fără probleme digestive și-au revenit, în timp ce, în cazul bolnavilor care au manifestat și probleme digestive, procentul înregistrat este de doar 34%. Pacienții are au acuzat și afecțiuni gastrice, fie au ajuns în stări mai grave decât ceilalți, fie s-au vindecat mai greu. „În plus, pe măsură ce severitatea bolii s-a accentuat, simptomele digestive au devenit mai pronunțate.

Pacienții fără simptome gastrice au o probabilitate mai mare de a se vindeca și a fi externați, decât cei cu simptome digestive, conform datelor existente în momentul elaborării studiului,” explică echipa de cercetare.

Totodată, autorii studiului a explicat că, pentru a determina mai multe informații, este nevoie de studii sulimentare, pentru a evalua „semnele predictive și rezultatele simptomelor acestei pandemii, care se află abia la început.”

Citeste si: Coronavirus. Medicamentul descoperit de chinezi care poate ajuta la combaterea COVID-19, „Trebuie inclus în tratament cât mai curând”

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum a reușit medicul din Timișoara să vindece 15 pacienți, bolnavi de Coronavirus? A folosit un tratament pe bază de...

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților

Cum s-au vindecat de coronavirus un om de știință de 98 de ani și soția lui de 85 de ani

Coronavirus. Adrian Streinu-Cercel demontează mituri despre COVID-19

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri