Coronavirus. Adrian Streinu-Cercel demontează mituri despre COVID-19


Foarte multe persoane în această perioadă, lansează ipoteze cu ce trebuie și ce nu trebuie să facem. Profesorul Adrian Streinu-Cercel ne învață, cu adevărat, ce trebuie să facem.


In articol:

Chiar dacă în această perioadă apar numeroase temeri, în rândul populației, autoritățile sunt alături de popor pentru a-i ajuta cât mai mult în contextul apariției COVID-19 în România. Majoritatea persoanelor care consumă apă de la robinet, se aflau în incertitudine cu privire la consumul de apă din rețeaua publică de distribuție.

Astfel, Adrian streinu-Cercel a decis să demonteze anumite mituri și ipoteze despre COVID-19 sau despre prevenția acestui virus, printre care se numără și acesta, al apei curente.

Citeste si: Coronavirus. Rețeta prof. dr. Monica Pop pentru creșterea imunității

Astfel, șeful Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a explicat în timpul unei emisiuni TV că aoa de la robinet nu dăunează în vreun fel organismului, în această perioadă.

Adrian Streinu-Cercel a liniștit populația, explicându-le că apa din rețeaua publică este tratată cu elemente chimice precum clorul, iar bacteriile nu rezistă mult timp. Este de consemnat faptul că aceste cantități sunt minime, pentru a fi suportate de corpul uman.

Foarte multe persoane lansează ipoteze cu ce e bine și ce nu .Adrian Streinu-Cercel ne învață, cu adevărat, ce trebuie să facem pentru prevenirea COVID-19.
Foarte multe persoane lansează ipoteze cu ce e bine și ce nu .Adrian Streinu-Cercel ne învață, cu adevărat, ce trebuie să facem pentru prevenirea COVID-19.

Adrian Streinu-Cercel, șeful Institutului „Matei Balș”- tot ce trebuie să știi despre Coronavirus

Deși anumite persoane au fost ferme în propaganda ideii că acest tip de infecție virală, COVID-19, poate fi combătută printr-un consum ridicat de vitamina C, profesorul Adrian Streinu-Cercel a explicat că această informație este falsă deoarece persoanele care au o alimentație echilirată, nu

înregistrează deficit de vitamine, mai ales de vitamina C.

Citeste si: Maia Morgenstern s-a izolat la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus! Actrița s-a filmat în timp de a dat cu aspiratorul: „Voi încerca să-mi gestionez frica, nerăbdarea!” VIDEO

„Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine.

Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Totodată, principalul mod de a combate această infecție cu Coronavirus, este igienizarea. E important să ne spălăm pe mâini cât de des putem, cu apă și săpun sau cu soluții special destinate dezinfectării. De asemenea, profesorul Cercel a declrat că alcoolul sanitar nu este de ajutor, în prevenirea COVID-19, că „nu folosește la nimic.”

„Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus” a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Citeste si: Școlile și grădinițele rămân închise până după Paște, din cauza coronavirusului


Abonează-te pe

Citește și:

Un alt actor de la Hollywood a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. „Fără panică!”

Iulia Vântur, declarație ȘOC despre Salman Khan! Exclude total orice colaborare

Rețete. Cartoful- alimentul pe care toți românii îl au în case. Rețete de pandemie- feluri de mâncare pe bază de cartofi

Școlile și grădinițele rămân închise până după Paște, din cauza coronavirusului

Coronavirus. Ce trebuie să ai în casă pe perioada carantinei?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminat la Asia Express – 22 septembrie 2021. Descoperă beneficiile cafelei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri