Ignat, 2018! Tradiţii şi superstiţii! Ce este bine să faci în această zi pentru a avea un an 2019 de vis


Zi mare pentru romani, pe 20 decembrie. In fiecare an, in aceasta zi, se sarbatoreste Ignatul.

Zi mare pentru romani, pe 20 decembrie. In fiecare an, in aceasta zi, se sarbatoreste Ignatul. Ignatul 2018 este ziua in care oamenii taie porcii pentru Craciun. Una dintre traditii spune ca toata familia trebuie sa ia parte la sacrificarea animalului.

Citeste si: Atentie la pomana porcului! Mai mananci dupa ce citesti asta?

Porcul este pus cu fata spre rasarit, iar pe capul lui se face semnul Sfintei Cruci pentru ca oamenii care vor consuma carnea animalului sa fie sanatosi. In plus, se spune ca daca porcul nu este taiat de Ignat 2018 acestuia nu-i va mai merge apoi bine si va incepe sa slabeasca.

Ce este bine sa faci de Ignat

In ziua de Ignat 2018 femeile piseaza grau si fac turte, care urmeaza sa fie mancare in ziua de Ajun, dar si impartite celor nevoiasi. In plus, se spune ca in ziua de Ignat 2018, de Sfantul Ignat, este bine sa vedeti sange ca sa tineti bolile departe de voi. In plus, parintii isi manjesc copiii cu sange pe fata pentru ca acestia sa fie sanatosi tot anul. In aceasta zi, de Ignat 2018, femeile nu au voie sa coasa, sa taie cu foarfeca si nu au voie sa lucreze la masina pentru a le merge bine in anul ce vine.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Fosta iubită a lui Ilie Dumitrescu s-a făcut stewardesă! Frumoasa Teodora este cu 25 de ani mai tânără decât fostul ei partener!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri