Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!

Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!
Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!

Aceasta este cea mai delicioasa reteta de burgeri vegetarieni. Iti garantam ca o sa-ti placa.

 

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 283
Ingrediente
4 ciuperci mari
O lingura ulei de masline, plus extra pentru prajit
2 ardei rosii din borcan, taiati marunt
O jumatate de lagatura de cimbru maruntita
50g de pesmet proaspat
O lingura de pasta de rosii uscate
2 linguri de paprika afumat
3 cepe rosii, taiate marunt
O lingura de zahar brun
O lingura de otet sherry
Pentru maioneza
3 catei de ustoroi in coaja
50g
maioneza de calitate buna
Pentru servire
4 felii de paine (noi am folosit ciabatta)
Frunze de salata
25g de branza cheddar, rasa
Mod de preparare
1. Incalzeste gratarul. Pentru a face maioneza cu usturoi, inveleste cateii de usturoi intr-o folie alimentara, pune-i pe gratar si gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie.
Alternativ, coace-i la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i cu o furculita. Amestca piureul de usturoi cu maioneza si pune la frigider.
2. Indeparteaza cozile ciupercilor si taie-le marunt. Incalzeste o tigaie cu putin ulei de masline, adauga cozile si gateste-le pentru cateva minute, pana and devin aurii si moi. Adauga ardeii, cimbrul, pesmentul, pasta de tomate, paprika si asezoneaza.
Mai gateste pentru inca 5 minute, apoi pune amestecul la racit. Pune ulei de masline in ciupercile ramase, apoi adauga pe fiecare un sfert din amestec.
3. Intre timp, incinge o alta tigaie cu ulei de masline si adauga ceapa. Gateste timp de 15 minute pana cand este moale si aurile, apoi adauga zaharul, otetul, sare  si piper. Gateste inca 5 minute, pana cand devine caramelizata si moale.
4. Pune ciupercile umplute pe gratar, cu umplutura in sus, apoi acopera cu o folie si gateste timp de 20 de minute pana cand sunt gata. Taie painea si pune-o de asemenea pe gratar. Pune pe fiecare felie de paine maioneza cu usturoi, frunze de salata, o ciperca umpluta, ceapa lipicioasa si branza rasa.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii

per portie: 283

Ingrediente

4 ciuperci mari
O lingura ulei de masline, plus extra pentru prajit
2 ardei rosii din borcan, taiati marunt
O jumatate de lagatura de cimbru maruntita
50g de pesmet proaspat
O lingura de pasta de rosii uscate
2 linguri de paprika afumat
3 cepe rosii, taiate marunt
O lingura de zahar brun
O lingura de otet sherry

Pentru maioneza

3 catei de ustoroi in coaja
50g maioneza de calitate buna

Pentru servire

4 felii de paine (noi am folosit ciabatta)
Frunze de salata
25g de branza cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Incalzeste gratarul. Pentru a face maioneza cu usturoi, inveleste cateii de usturoi intr-o folie alimentara, pune-i pe gratar si gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie. Alternativ, coace-i la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i cu o furculita. Amestca piureul de usturoi cu maioneza si pune la frigider.

2. Indeparteaza cozile ciupercilor si taie-le marunt. Incalzeste o tigaie cu putin ulei de masline, adauga cozile si gateste-le pentru cateva minute, pana and devin aurii si moi. Adauga ardeii, cimbrul, pesmentul, pasta de tomate, paprika si asezoneaza. Mai gateste pentru inca 5 minute, apoi pune amestecul la racit. Pune ulei de masline in ciupercile ramase, apoi adauga pe fiecare un sfert din amestec.

3. Intre timp, incinge o alta tigaie cu ulei de masline si adauga ceapa. Gateste timp de 15 minute pana cand este moale si aurile, apoi adauga zaharul, otetul, sare  si piper. Gateste inca 5 minute, pana cand devine caramelizata si moale.

4. Pune ciupercile umplute pe gratar, cu umplutura in sus, apoi acopera cu o folie si gateste timp de 20 de minute pana cand sunt gata. Taie painea si pune-o de asemenea pe gratar. Pune pe fiecare felie de paine maioneza cu usturoi, frunze de salata, o ciperca umpluta, ceapa lipicioasa si branza rasa.

Sursa: bbcgoodfood.com

 

Citește și: Prognoza meteo luni, 8 decembrie 2025: Meteorologii ANM anunță temperaturi peste normalul perioadei și ploi slabe- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Carmen de la Sălciua, cu gândul și inima la tatăl său, cel care s-a stins din viață în urmă cu 6 luni de zile! Ce mesaj a transmis artista, pe rețelele de socializare? "Cum este raiul, tată?"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Mihai Gâdea, amintiri din copilărie și adolescență „Nu eram cuminte”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies