Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!


Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!

Aceasta este cea mai delicioasa reteta de burgeri vegetarieni. Iti garantam ca o sa-ti placa.

 

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 283
Ingrediente
4 ciuperci mari
O lingura ulei de masline, plus extra pentru prajit
2 ardei rosii din borcan, taiati marunt
O jumatate de lagatura de cimbru maruntita
50g de pesmet proaspat
O lingura
de pasta de rosii uscate
2 linguri de paprika afumat
3 cepe rosii, taiate marunt
O lingura de zahar brun
O lingura de otet sherry
Pentru maioneza
3 catei de ustoroi in coaja
50g maioneza de calitate buna
Pentru servire
4 felii de paine (noi am folosit ciabatta)
Frunze de salata
25g de branza
cheddar, rasa
Mod de preparare
1. Incalzeste gratarul. Pentru a face maioneza cu usturoi, inveleste cateii de usturoi intr-o folie alimentara, pune-i pe gratar si gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie. Alternativ, coace-i la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i cu o furculita. Amestca piureul de usturoi cu maioneza si pune la frigider.
2. Indeparteaza cozile ciupercilor si taie-le marunt. Incalzeste o tigaie cu putin ulei de masline, adauga cozile si gateste-le pentru cateva minute, pana and devin aurii si moi. Adauga ardeii, cimbrul, pesmentul, pasta de tomate, paprika si asezoneaza. Mai gateste pentru inca 5 minute, apoi pune amestecul la racit. Pune ulei de masline in ciupercile ramase, apoi adauga pe fiecare un sfert din amestec.
3. Intre timp, incinge o alta tigaie cu ulei de masline si adauga ceapa. Gateste timp de 15 minute pana cand este moale si aurile, apoi adauga zaharul, otetul, sare  si piper. Gateste inca 5 minute, pana cand devine caramelizata si moale.
4. Pune ciupercile umplute pe gratar, cu umplutura in sus, apoi acopera cu o folie si gateste timp de 20 de minute pana cand sunt gata. Taie painea si pune-o de asemenea pe gratar. Pune pe fiecare felie de paine maioneza cu usturoi, frunze de salata, o ciperca umpluta, ceapa lipicioasa si branza rasa.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 283

Ingrediente

4 ciuperci mari
O lingura ulei de masline, plus extra pentru prajit
2 ardei rosii din borcan, taiati marunt
O jumatate de lagatura de cimbru maruntita
50g de pesmet proaspat
O lingura de pasta de rosii uscate
2 linguri de paprika afumat
3 cepe rosii, taiate marunt
O lingura de zahar brun
O lingura de otet sherry

Pentru maioneza

3 catei de ustoroi in coaja
50g maioneza de calitate buna

Pentru servire

4 felii de paine (noi am folosit ciabatta)
Frunze de salata
25g de branza cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Incalzeste gratarul. Pentru a face maioneza cu usturoi, inveleste cateii de usturoi intr-o folie alimentara, pune-i pe gratar si gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie. Alternativ, coace-i la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i cu o furculita. Amestca piureul de usturoi cu maioneza si pune la frigider.

2. Indeparteaza cozile ciupercilor si taie-le marunt. Incalzeste o tigaie cu putin ulei de masline, adauga cozile si gateste-le pentru cateva minute, pana and devin aurii si moi. Adauga ardeii, cimbrul, pesmentul, pasta de tomate, paprika si asezoneaza. Mai gateste pentru inca 5 minute, apoi pune amestecul la racit. Pune ulei de masline in ciupercile ramase, apoi adauga pe fiecare un sfert din amestec.

3. Intre timp, incinge o alta tigaie cu ulei de masline si adauga ceapa. Gateste timp de 15 minute pana cand este moale si aurile, apoi adauga zaharul, otetul, sare  si piper. Gateste inca 5 minute, pana cand devine caramelizata si moale.

4. Pune ciupercile umplute pe gratar, cu umplutura in sus, apoi acopera cu o folie si gateste timp de 20 de minute pana cand sunt gata. Taie painea si pune-o de asemenea pe gratar. Pune pe fiecare felie de paine maioneza cu usturoi, frunze de salata, o ciperca umpluta, ceapa lipicioasa si branza rasa.

Sursa: bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri