Ibuprofenul are un efect remarcabil asupra sanatatii si duratei vietii


Ibuprofenul, un antiinflamator non-steroidian, ar putea contribui la pastrarea starii de sanatate si la prelungirea vietii, potrivit rezultatelor unor experimente realizate pe mai multe specii de vietuitoare, informeaza AFP.

"Am folosit mai intai ibuprofen pe drojdia de bere, un model cunoscut utilizat in studiile despre imbatranire, si am constatat o prelungire a vietii acestor microorganisme", a explicat Michael Polymenis, biochimist la Universitatea Texas A&M, coordonatorul acestui studiu, publicat joi in revista stiintifica americana Public Library of Science-Genetics.

"Apoi, am facut acelasi experiment pe viermi si pe musculite de otet si am observat o prelungire a vietii acestor animale, ca si o mentinere mai indelungata a starii lor de sanatate", a adaugat acelasi cercetator.
Administrat in doze comparabile cu cele care ar putea fi recomandate oamenilor, ibuprofenul a prelungit vietile acelor microorganisme, viermilor si musculitelor de otet cu aproximativ 15%, adica echivalentul a 10 ani in cazul oamenilor, care ar avea in aceasta perioada de timp si o sanatate buna.

Folosirea ibuprofenului, care reduce inflamatiile si durerile, este extrem de raspandita.

Michael Polymenis a precizat ca ibuprofenul actioneaza asupra capacitatii celulelor de drojdie de bere de a asimila triptofanul, un aminoacid prezent in toate organismele. Triptofanul, care intra in compozitia unor proteine, este esential pentru oameni. El nu poate fi sintetizat de organism si, ca urmare, trebuie introdus prin alimentatie.

"Nu suntem siguri ca intelegem complet acest mecanism, dar el merita sa fie studiat in cercetari viitoare", a declarat coordonatorul studiului, care a colaborat cu Buck Institute for Research on Aging, aflat in orasul Novato din statul american California.
Sursa : www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Delia, primele declarații despre SARCINĂ! Vedeta a făcut anunțul așteptat de toți

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri