Iata plantele cu efecte miraculoase pentru sanatate! Sunt mai bune decat orice produs farmaceutic


Iata plantele cu efecte miraculoase pentru sanatate! Sunt mai bune decat orice produs farmaceutic

Au beneficii digestive, ajuta la functionarea inimii, trateaza afectiuni ale pielii si previn cancerul. Acestea sunt doar cateva din beneficiile acestor plante.

 

Papadia
Gandeste-te de doua ori inainte de a decide sa arunci ultima papadie crescand in gradina ta. Aceste plante cu floarea galbena sunt una dintre cele mai mari surse de betacaroten ale naturii (din care este facuta vitamina A, antioxidantul esential), si mai sunt si bogae in proteine, minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Fiecare parte a plantei de papadie – de la radacina la floare – este comestibila, iar consumul de papadie pe termen lung a fost pus in legatura cu functionarea cardiovasculara si hepatica imbunatatita, beneficii digestive (inclusiv tratament pentru constipatie) si, datorita proprietatilor ei diuretice, curatirea rinichilor.Alegeti
acele fire de papadie nici prea tinere, nici prea batrane si cu floarea de un galben ‘viu’.
Urzicile
Oricine a fost atins de perii plantei de urzica poate intelege cu usurinta de ce au dezvoltat aceste plante o reputatie ca de buruieni nedorite. In realitate totusi, planta de urzica este o centrala energetica a nutritiei. Radacinile si frunzele ei sunt bogate in fier, calciu si vitaminele A si K, si a fost utilizata timp de secole in Europa pentru a trata slabiciunea intestinala, malnutritia, diarea si nenumarate afectiuni ale pielii.
Mai mult, o lingura de suc proaspat de urzici luat de cateva ori pe zi s-a aratat ca elimina acidul uric, un produs secundar al digestiei proteinelor care se acumuleaza in tesuturi si articulatii, ducand la afectiuni inflamatorii dureroase precum guta.
Brusture
Brusturele – planta aceea iritanta care isi agata constant tepii incarligati in hainele noastre pentru a-si raspandi samanta – este o alta buruiana cu inima de aur.
De fapt,brusturele (incluzand toate subspeciile sale) este plin de fitochimicale ce poseda proprietati antibacteriene, anti-inflamatorii si antioxidante. In consecinta, brusturele este bun la tratarea afectiunilor pielii (in special acneea, eczemele si psoriazisul), problemelor cardiace si bolilor degenerative precum artrita si cancerul. Ca si papadia, brusturele mai ajuta si la digestie, prin stimularea secretiilor digestive.
Amarantul (stirul)
Desi in Occident stirul este privit in mod obisnuit ca o plaga, alte tari il recunosc ca o grana vitala si o leguma frunzoasa.
Precum quinoa si hrisca, semintele de amarant sunt fara gluten, o proteina completa si de asemenea si o fantastica sursa de fibra, fier, acizi grasi si numeroase oligoelemente. Consumul regulat al acestor produse de la amarant a fost aratat ca reduce colesterolul si presiunea sanguina, amplifica functionarea sistemului imunitar si trateaza o gramada de boli serioase, inclusiv cancerul. Frunzele de amarant, care sunt adesea fierte sau gatite la abur, sunt 90% digestibile atunci cand sunt gatite si poseda beneficii de sanatate similare altor plante frunzoase verzi precum kale, spanacul si brocoli.
Iarba grasa
Iarba grasa, mai numita si porcina, este inca o buruiana medicinala care este o sursa populara de nutritie in Lumea a Treia, in mare parte pentru ca propaseste pe soluri sarace. Potrivit cercetatorilor de la Universitate statului Texas din San-Antonio, frunzele de iarba grasa (ce pot fi mancate ca leguma gatita), contin mai multi acizi grasi omega-3 decat orice alta planta comestibila, facandu-le bune pentru imbunatatirea functionarii creierului si sistemului cardiovascular. Cercetatorii au mai descoperit ca iarba grasa contine de la 10 la de 20 de ori mai mult din antioxidantul inhibitor de cancer, melatonina, decat oricare alt fruct sau leguma testata!

Papadia

Gandeste-te de doua ori inainte de a decide sa arunci ultima papadie crescand in gradina ta. Aceste plante cu floarea galbena sunt una dintre cele mai mari surse de betacaroten ale naturii (din care este facuta vitamina A, antioxidantul esential), si mai sunt si bogae in proteine, minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Fiecare parte a plantei de papadie – de la radacina la floare – este comestibila, iar consumul de papadie pe termen lung a fost pus in legatura cu functionarea cardiovasculara si hepatica imbunatatita, beneficii digestive (inclusiv tratament pentru constipatie) si, datorita proprietatilor ei diuretice, curatirea rinichilor. Alegeti acele fire de papadie nici prea tinere, nici prea batrane si cu floarea de un galben viu.

Urzicile

Oricine a fost atins de perii plantei de urzica poate intelege cu usurinta de ce au dezvoltat aceste plante o reputatie ca de buruieni nedorite. In realitate totusi, planta de urzica este o centrala energetica a nutritiei. Radacinile si frunzele ei sunt bogate in fier, calciu si vitaminele A si K, si a fost utilizata timp de secole in Europa pentru a trata slabiciunea intestinala, malnutritia, diarea si nenumarate afectiuni ale pielii. Mai mult, o lingura de suc proaspat de urzici luat de cateva ori pe zi s-a aratat ca elimina acidul uric, un produs secundar al digestiei proteinelor care se acumuleaza in tesuturi si articulatii, ducand la afectiuni inflamatorii dureroase precum guta.

Brusture

Brusturele – planta aceea iritanta care isi agata constant tepii incarligati in hainele noastre pentru a-si raspandi samanta – este o alta buruiana cu inima de aur. De fapt,brusturele (incluzand toate subspeciile sale) este plin de fitochimicale ce poseda proprietati antibacteriene, anti-inflamatorii si antioxidante. In consecinta, brusturele este bun la tratarea afectiunilor pielii (in special acneea, eczemele si psoriazisul), problemelor cardiace si bolilor degenerative precum artrita si cancerul. Ca si papadia, brusturele mai ajuta si la digestie, prin stimularea secretiilor digestive.

Amarantul (stirul)

Desi in Occident stirul este privit in mod obisnuit ca o plaga, alte tari il recunosc ca o grana vitala si o leguma frunzoasa. Precum quinoa si hrisca, semintele de amarant sunt fara gluten, o proteina completa si de asemenea si o fantastica sursa de fibra, fier, acizi grasi si numeroase oligoelemente. Consumul regulat al acestor produse de la amarant a fost aratat ca reduce colesterolul si presiunea sanguina, amplifica functionarea sistemului imunitar si trateaza o gramada de boli serioase, inclusiv cancerul. Frunzele de amarant, care sunt adesea fierte sau gatite la abur, sunt 90% digestibile atunci cand sunt gatite si poseda beneficii de sanatate similare altor plante frunzoase verzi precum kale, spanacul si brocoli.

Iarba grasa

Iarba grasa, mai numita si porcina, este inca o buruiana medicinala care este o sursa populara de nutritie in Lumea a Treia, in mare parte pentru ca propaseste pe soluri sarace. Potrivit cercetatorilor de la Universitate statului Texas din San-Antonio, frunzele de iarba grasa (ce pot fi mancate ca leguma gatita), contin mai multi acizi grasi omega-3 decat orice alta planta comestibila, facandu-le bune pentru imbunatatirea functionarii creierului si sistemului cardiovascular. Cercetatorii au mai descoperit ca iarba grasa contine de la 10 la de 20 de ori mai mult din antioxidantul inhibitor de cancer, melatonina, decat oricare alt fruct sau leguma testata!

Sursa viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Câte operații estetice are Bianca Drăgușanu. Cum arata atunci cand s-a lansat în televiziune

Imagini bombă! Cum arată copilul SECRET al unei vedete din România!

CITEȘTE: Care sunt perioadele zodiilor. Află ce zodie ești în funcție de data nașterii

CITEȘTE: Ce înseamnă oja semipermanentă cu apex

CITEȘTE: Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 1 kg pe săptămână

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

27 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic miercuri. O zodie are mari probleme cu alimentaţia!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri