Gastrita este o afectiune inflamatorie a stomacului.
Printre manifestari se numara senzatia de greata, de voma si dureri in capul pieptului. La inceput, acestea din urma sunt sporadice, dar apoi devin din ce in ce mai frecvente, mult mai intense. De asemenea, apare o salivatie abundenta, deranjanta.
1. Mananca la ore fixe- In cazul gastritelor cronice, simptomele pot fi tinute sub control si ameliorate considerabil daca persoana afectata incepe sa constientizeze pericolul, iar mesele devin mai putin bogate, sunt luate la ore fixe, se mesteca incet fiecare inghititura si se exclud condimentele iuti.
2. Evita grasimile- Pentru a scapa de efectele neplacute ale gastritei incearca sa mananci cat mai degresat cu putinta, sa incluzi in dieta zilnica legume si fructe (daca nu le tolerezi crude le poti consuma sub forma de piureuri sau de compoturi).
Citeste si: Adela Popescu, de urgență la spital cu fiul ei cel mic! S-a speriat când l-a văzut așa- wowbiz.ro
3.
Carbunele vegetal- Calmeaza crizele de ulcer si gastrita, neutralizand aciditatea sucurilor gastrice. Se dilueaza o lingurita cu pulbere in jumatate de pahar cu apa si se bea de patru ori pe zi. Daca preferi carbunele vegetal sub forma de comprimate, ele se administreaza conform prospectului.
4. Suc de cartofi – este un remediu eficient in tratarea gastritei. Doza recomandata este de doua-trei cani pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa;
5.
6. Musetelul- datorita proprietatilor sale antispasmodice, anestezice, dezinfectante si antiinflamatorii, calmeaza spasmele muschilor stomacului cauzate de gastrita. Prepara o infuzie dintr-un amestec de musetel, coada-soricelului, pelin, menta si salvie si bea lichidul neindulcit, pe stomacul gol, de doua ori pe zi.
7.
8. Ceaiul de galbenele- este eficient in calmarea durerilor stomacale, iar unii specialisti il recomanda si in cazurile severe de gastrita si ulcer. Prepara-ti un ceai dintr-o lingurita cu planta uscata la o cana cu apa si bea cand apar durerile, caldut si neindulcit. Preventiv, pentru evitarea lor, consuma trei sau patru cani zilnic.
sursa: www.doctorulzilei.ro