Consumul de fistic ar putea sa te ajute sa pierzi din greutate, conform unui studiu publicat in publicatia Nutrition.
In cadrul studiului, 60 de adulti cu risc de diabet si boli cardiovasculare au fost impartiti in doua grupuri. Primul grup (cel norocos), a consumat 20% din caloriile zilnice sub forma de fistic pentru o crestere a aportului de proteine si grasimi bune si o scadere a carbohidratilor (dietele lor contineau 51% carbohidrati, 20% proteine si 29% grasime). Dieta grupului de control, care nu a mancat fistic, continea 60% carbohidrati, 15% proteine si 25% grasimi. Rezultatele? Dupa 6 luni, persoanele care au consumat fistic aveau o talie mai mica, in medie cu 1,7 centimetri, colesterolul mai mic cu 15 puncte si glicemia in limitele normale.
Seema Gulati, cercetator la Institutul National de Nutritie, diabet si colesterol din India spune ca fisticul este saturat cu acizi grasi monostauratim care ajuta tinerea sub control a colesterolului. Aceste grasimi ajuta la eliberarea hormonilor care regleaza metabolismul glucozei si cresc nivelul de insulina care ajuta la reducerea nivelului zaharului din sange.