Scortisoara este unul din acele condimente care pot fi folosite zilnic, pentru aromatizarea mancarurilor si dulciurilor, dar si pentru sanatate si pentru uz extern.
Studiile au aratat ca scortisoara are o actiune stimulenta pentru functiile cardiace si circulatorii. Are proprietati terapeutice utile in diabet, gastrita, colesterol mare sau infectii fungice.
Ulei de scortisoara – reteta
Uleiul de scortisoara se poate obtine foarte usor acasa. Aveti nevoie doar de 2 ingrediente. In functie de cantitatea pe care doriti sa o preparati, folositi mai multe bête de scortisoara.
Ingrediente
1 bat de scortisoara
1 borcan de sticla de 300 g
Ulei vegetal (de floarea-soarelui, de migdale, de masline)
Preparare
Puneti
Citește și: Fiica Andreei Esca, în doliu! Alexia Eram a pierdut una dintre cele mai dragi persoane- wowbiz.ro
Puneti capacul, inchideti-l strans, si lasati-l 3-4 saptamani la temperatura
Utilizari
Acest ulei poate fi folosit la prepararea deserturilor, la salate, sau poate fi consumat ca atare, cate 1 lingurita in fiecare dimineata, ca tonic imunostimulator.
Uleiul de scortisoara poate fi folosit si extern, adaugat in apa din cada, sau sub forma de masaj, pentru infectiile pielii, stimularea circulatiei si un efect incalzitor. Intrucat este preparat cu un ulei vegetal, poate fi folosit direct pe piele, nediluat.
Uleiul esential de scortisoara cumparat de la magazinele naturiste trebuie diluat cu ulei vegetal( 1 picatura de ulei esential cu 4 picaturi de ulei vegetal) inaine de a-l aplica pe piele, deoarece poate arde pielea.Efecte
Conform Institutului National de Sanatate din Marea Britanie, scortisoara are compusi cu proprietati antiseptice, antibiotice si analgezice.
Intr-un studiu clinic realizat pe 60 de bolnavi de diabet de tip 2, un aport de 1,3 sau 6 grame de scortisoara pe zi a redus nivelurile de glucoza, trigliceride, colesterol rau si colesterol total.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Tel Aviv din Israel au descoperit ca scortisoara contine compusi care previn aparitia bolii Alzheimer.
Potrivit unui studiu de la Centrul Medical de la Universitatea Rush din Chicago, scortisoara previne procesul distructiv al sclerozei multiple.
Sursa: www.lataifas.ro