Iata care sunt perechile  alimentare care te scapa de boli. Foloseste-le si tu!

Iata care sunt perechile  alimentare care te scapa de boli. Foloseste-le si tu!
Iata care sunt perechile  alimentare care te scapa de boli. Foloseste-le si tu!

In ultimii ani cercetatorii au studiat indelung efectele benefice ale substantelor continute de alimente.

Cercetarile lor au ajuns la concluzia ca efectele unui singur aliment pot fi substantial mai mari daca sunt combinate cu cele ale unui alt aliment compatibil.

Iata cele mai tari 7 perechi alimentare care te scapa de boli.

Ceai cu lamaie- Ceaiul verde este cel mai sanatos ceai, gratie nivleului ridicat de antioxidanti care combat atat bolile cardiovasculare, cat si cancerul. Efectele ceaiului verde sunt imbunatatite daca adaugi o felie de lamaie in fiecare ceasca pe care o consumi. Acestea sunt concluziile la care a ajuns o echipa de cercetatori de la Universitatea Purdue. Acidul ascorbic din lamaie stabilizeaza nivelul catehinelor in intestine si creste absorbtia acestora.

Banana cu iaurt- Iaurtul, dar si alte alimente fermentate precum kefirul, tempehul si varza murata, contin probiotice. Acestea mentin puternic sistemul imunitar.

O substanta descoperita in banana (dar si in ceapa, andive, usturoi, praz) creste absorbia intestinala a calciului din iaurt.

Salate cu avocado- Salatele simple pot fi plictisitoare. Daca adaugam insa putin otet si niste seminte de pin, situatia se schimba. Studii realizate in Statele Unite au scos la iveala faptul ca salatele combinate cu putina grasime (alune, seminte, nuci, ulei de masline extravirgin, avocado), contribuie absorbtia rapida a substantelor benefice din celelalte alimente din salata: luteina din legumele cu frunze verzi, licopenul din rosie si ardei gras, betacarotenul din morcovi.

Fasole cu ardei gras crud- Fierul si vitamina C au o relatie speciala. Cercetatorii au descoperit ca, de unul singur, fierul este absorbit in organism in proportie de 33%. Insa, in prezenta vitaminei C, nivelul de absorbtie creste la doua treimi. Fierul este necesar in productia de hemoglobina, o substanta care duce oxigenul la celule. Daca aceasta nu este la un nivel optim, intervin oboseala, slabiciunea si lipsa de concentrare.

Orez brun cu tofu- Combinatia proteine-carbohidrati este ideala pentru persoanele care fac sport, grabind refacerea muschilor dupa efort. Nutritionistii recomanda orezul brun cu tofu sau pui la gratar, un sandvis cu carne de curcan, iaurt cu fructe sau paste cu carne.

Peste cu vin- Somonul cu merlot fac un cuplu perfect. Un studiu publicat in anul 2008 in Journal of Clinical Nutrition, a scos la iveala faptul ca omega-3 se absoarbe mult mai repede in organism in combinatie cu vinul.

Polifenolii din vin sunt “vinovati” de acest lucru. Efectele sunt aceleasi si daca bei vinul la masa, si daca marinezi pestele in vin.

Ierburi, ulei de masline si carne- Rozmarinul, dar si alte ierburi aromatice contribuie la diminuarea productiei de compusi cu potential cancerigen la prepararea carnii la temperaturi inalte. De asemenea, marinarea carnii inainte de preparare in vin, ulei de masline extravirgin si ierburi aromate, reduce riscul formarii acestor compusi periculosi.

Combinatii periculoase

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Iata si cateva combinatii alimentare pe care nu este recomandat sa le faci, daca vrei sa fii sanatos.

Lapte cu ceai- Adaugarea laptelui in ceai are ca efect inhibarea antioxidantilor continuti de ceai si slaba absorbtie a acestora in organism.

Lapte cu ciocolata- Laptele adaugat in ciocolata are ca efect reducerea absorbtiei flavonoidelor din cacao. Alege intotdeauna ciocolata neagra si evita ciocolata cu lapte.

Cafea cu vegetale- Daca la micul dejun ai optat pentru o portie de legume cu frunze verzi, terci de ovaz sau fasole, evita sa bei cafea. Aceasta accentueaza carenta de fier in organism.

Sursa: www.sfatulparintilor.ro






Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies