Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor! Marius Budăi a făcut anunțul

Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor! Marius Budăi a făcut anunțul
Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor! Marius Budăi a făcut anunțul

Ministrul Muncii a confirmat cea mai așteptată veste pentru pensionari. Acesta a precizat și perioada în care pensionarii ar putea avea o nouă creștere a pensiilor!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații despre creșterea pensiilor. În cadrul unei emisiuni, oficialul a fost întrebat dacă se va renunța la plafonul care a blocat Guvernul să aplice o majorare a pensiilor.

„Discutăm de acel procent nenorocit. Un procent trecut fără nicio analiză în spate, fără pic de responsabilitate, un procent anti-românesc și împotriva părinților și bunicilor noștri, nu numai pentru cei de acum, ci și pentru generațiile viitoare.

Aceste lucruri se vor îndrepta, vor continua în dinamica discuțiilor pe care le purtăm permanent, atât la nivel politic, la nivel de comisari, la nivel de europarlamentari, la nivel politic cu Comisia Europeană. Eu de când am preluat pentru a doua oară acest mandat nu am renunțat la acest război. La noi guvernanții de atunci, un guvern de dreapta, s-au gândit că cetățenii români trebuie să fie săraci până în 2070.
Dacă plata pensiilor în UE e în jur de 12,5-13%, iată că mai ales cei din partea USR s-au gândit că 9,4, deci cu trei procente în jos, românii trebuie să fie mai săraci. Nu știu dacă în România vom ajunge să creem politici, nu trebuie să fim la nivelul UE”
, a explicat Marius Budăi pentru România TV.

Citește și: Veste bună pentru români! Se oferă 700 de lei de la stat, începând cu 1 februarie

Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale. Românii vor primi tichete sociale în 2023

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Perioada în care pensionarii ar putea să se aștepte la o nouă majorare a pensiilor

Totodată, ministrul Muncii a menționat și perioada în care pensionarii români ar putea să se aștepte la o nouă creștere a pensiilor.

„Când am deschis acest război, ne-am gândit la rezolvarea inechităților din sistem, în paralel cu majorarea pensiilor. Iar rezolvarea inechităților din sistem am spus-o și o repet, nu se poate face decât în doi pași: să avem o legislație și noi aveam o legislație, dar, din păcate, s-au gândit aceiași oameni care au vrut să lase cetățenii români să o pună între paranteze până se implementează PNRR.

Iar pasul doi e impactul financiar. Cel necesar pentru rezolvarea inechităților nu e tocmai mic, de aia ar depăși acest 9,4. Trebuie să vedem și în ce perioadă de timp acest impact își poate permite România să-l suporte din punct de vedere financiar”, a declarat Marius Budăi pentru sursa citată.

Citește și: Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis, ca profesor în liceu. Salariul nu este unul mare

Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Citește și: Care este vârsta de pensionare pentru femei în 2023

Ministerul Muncii are în plan îmbunătățirea legii pensiilor

În prezent, Ministerul Muncii lucrează la o nouă lege a pensiilor. Astfel, la întrebarea privind modificările care vor fi efectuate și ce se întâmplă cu formula de calcul, Marius Budăi a răspuns fără ezitare.

„Dacă noi n-am fi fost acum în imposibilitatea să trecem la calcule și trebuie să studiem formula, calculul pensiilor ar fi fost terminat. Să vedem în ce perioadă de timp România își va permite să suporte acest impact bugetar. Acest diferite scenarii, lucrăm, am găsit și lucruri pe care le putem îmbunătăți. Discutăm în continuare. Pensionarii cu pensii de peste 4000 de lei au plătit ilegal contribuția la sistemul de sănătate. Cum se returnează banii și ce se întâmplă cu plata pensiilor? Am luat decizia să plătim pensia pentru luna ianuarie. Decizia Curții Constituționale a venit după tipărirea cupoanelor și calculul pensiilor pentru ianuarie. Din februarie vom restitui sumele reținute în ianuarie și din februarie nu vom mai opri această contribuție. Luni e convocată deja o discuție la Ministerul Muncii”, a continuat Marius Budăi.

Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor[Sursa foto: freepik]Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Pensia românilor care au cotizat doar 10-15 ani. Legea este una clară

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Nona, mesaj cu subînțeles pentru Patrick: „Te-aș iubi!” Fanii o vor din nou în Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies